Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Nyt se on selvitetty! – Tämä on kaikkien aikojen kamalinta kotimaista kouluruokaa: "Opettaja annosteli ruoan lautaselle ja kaikki oli pakko syödä"

Nyt on löydetty vastaus siihen kysymykseen, mikä on kaikkien aikojen hirveintä kouluruokaa. Se on tilliliha. Vastaus selviää Unilever Food Solutionsin teettämästä kansallisesta kouluruokakyselystä. Kyselyyn vastasi toukokuussa 1 000 eri-ikäistä suomalaista.

– Ilmeisesti tilliliha päätyi kouluruokainhokiksi pelkästään väärän valmistustavan vuoksi, mikä sinänsä on sääli. Tilliliha katosi koulujen ruokalistoilta 1990-luvulla, kommentoi kokki Sami Lamminaho Unileverin tiedotteessa.

Perustelut tillilihaa vastaan ovat lähes vastaansanomattomat.

– Ensimmäisellä luokalla oli hirveää tillilihaa ja maito oli jäässä, perusteli eräs vastaajista.

– Opettaja annosteli ruoan lautaselle ja kaikki oli pakko syödä, kommentoi puolestaan toinen.

Suosikkiruokakin nousee voimakkaasti esiin. Ylivoimainen ykkönen on pinaattiletut. Myös kalapuikot ovat jättäneet monille hyvän mielen.

– Tämä on todella mielenkiintoinen tulos, koska inhokeikseen nuoremmat sukupolvet nimeävät kaikenlaiset kasvisruoat, joihin pinaattiletutkin kuuluvat, Lamminaho kommentoi tiedotteessa.