Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Älämölö kielletty – laittomasta nuotiosta rapsahtaa nyt sakkoa Espoossa

Poliisi jalkautuu Nuuksion kansallispuistoon koulujen päättäjäisiltana 4. kesäkuuta yhdessä Metsähallituksen erätarkastajien kanssa.

Kansallispuiston reiteillä illalla ja alkuyöstä kulkevat poliisit ja erätarkastajat valvovat hyvien retkeilytapojen noudattamista.

– Suurin osa retkeilijöistä käyttäytyy fiksusti, mutta Nuuksiossa on myös ikävää ja välinpitämätöntä käyttäytymistä, jolla on vaikutusta luonnon rauhaan ja retkeilijöiden viihtyvyyteen, kertoo Metsähallituksen erikoissuunnittelija Liisa Neuvonen tiedotteessa.

Neuvonen kertoo partio puuttuvan ylilyönteihin sekä opastavan ja keskustelevan retkietiketistä esimerkiksi tulentekoon, metelöintiin ja leiriytymiseen liittyen.

Partio voi määrätä luonnolle tai muille retkeilijöille haitallisesta toiminnasta rikesakon. Rikesakko voi rapsahtaa esimerkiksi roskaamisesta tai laittomasta tulipaikasta.

Rikosilmoituksen tekoon ulkoilualueiden häiriöt johtavat vain harvoin.

Retkiratsia-valvontatempauksen takana on Metsähallitus ja Länsi-Uudenmaan poliisi.

Valvontatempauksia on tehty jo useana vuotena esimerkiksi vappuisin.

Länsiväylä kertoi reppuselkäisten poliisien rauhoittavasta vaikutuksesta Nuuksion kansallispuiston menoon retkiratsiauutisessaan viime vuonna. (LV 7.5.2021)

Ratsioista on tullut hyvää palautetta ja kansallispuistoon toivotaan säännöllistä valvontaa, Neuvonen kertoo tiedotteessa.

Lue myös:

Nuuksion luvattomista nuotiopaikoista lähes 250 ilmoitusta – "Poliisin tiedossa on myös laitonta puiden kaatamista" (LV 16.8.2020)

Länsi-Uudenmaan poliisi alkaa valvoa Nuuksiota tehostetusta – erityisesti yksi paikka ollut öisten juhlijoiden suosiossa (LV 16.7.2020)