Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Rekkakuskien vuosien odotus päättyy viimein – täällä voi nyt pitää maksuttoman pitkän lepotauon

Raskaan liikenteen kuljettajat ovat vuosien odottelun jälkeen saaneet yöpymisen mahdollistavan taukopaikan pääkaupunkiseudulle.

Helsinki-Vantaan lentoaseman tuntumaan Vantaalle avattu rekkaparkki helpottaa alueen akuuttia taukopaikkapulaa, kertoo Uudenmaan ely-keskus.

Katriinantie 22:ssa sijaitsevassa rekkaparkissa voi pysäköidä maksutta 18 tuntia kerrallaan. Tilaa on 61:lle ajoneuvolle.

Kuljettajien käytössä on huoltorakennus, jossa on WC- ja suihkutilat. Myös WC- ja suihkutilojen käyttö on kuljettajille ilmaista.

Ely-keskuksen mukaan uusi paikka helpottaa alueen rekkaparkkipulaa ennen pysyvämpien palvelualueiden rakentamista.

Kuljettajat voivat rekisteröityä rekkaparkin käyttäjiksi osoitteessa: www.rekkaparkki.com.

UusI rekkaparkki on toteutettu ely-keskuksen sekä Espoon, Helsingin ja Vantaan kaupunkien yhteistyönä.

Tulevaisuudessa pääkaupunkiseudulle on tulossa kaksi pysyvämpää parkkialuetta raskaalle liikenteelle. Tästä on sovittu Helsingin seudun kuntien ja valtion välisessä MAL-sopimuksessa, joka koskee vuosia 2020–2031.

Pula raskaan liikenteen pysäköintialueista on jo pitkään vaikeuttanut kuljettajien arkea sekä kuljetusten oikea-aikaista saapumista ja lakisääteisen ajo- ja lepoaikasääntelyn noudattamista. Ely-keskus on teettänyt laskelmia taukopaikkojen tarpeesta jo vuodesta 2015.

Tilanne on ollut kimurantti etenkin siksi, että Vuosaaren sataman, lentoaseman ja pääradan, Kehä III:n sekä kolmos- ja nelosteiden ympäristössä on Suomen merkittävin logistinen vyöhyke. Alueen kautta kulkee suurin osa Suomen ulkomaankaupasta ja kuluttajien kulutustavaroista.

Edit 3.6. klo 13.22: Korjattu rekkaparkin sijaintitietoa, poistettu väärä maininta Keimolanportista.