Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Pikkulaiva katoaa Espoonlahdesta kesän aikana – tämä kohtalo väliaikaista kauppakeskusta odottaa

Kauppakeskus Pikkulaiva katoaa Espoonlahden katukuvasta syyskuun loppuun mennessä.

Väliaikaiseksi rakennettu Pikkulaiva valmistui vuonna 2017 ja palveli espoonlahtelaisia uuden kauppakeskus Lippulaivan rakennustöiden ajan.

Alunperin Pikkulaivan piti olla purettuna jo kesäkuun loppuun mennessä. Matkaan tuli kuitenkin viivästyksiä (Tekniikka&Talous 30.5.2022).

Cityconin liiketoimintajohtaja Mari Laaksosen mukaan tilanne on nyt kunnossa.

– Purkamisesta vastaa Purkupiha Oy, joka on jo aloittanut purkutyöt Pikkulaivan sisätiloissa. Olemme jatkaneet tontin vuokrasopimusta kaupungin kanssa syyskuun loppuun. Siihen mennessä rakennus lähtee tontilta, Laaksonen vakuuttaa.

Pikkulaiva rakennettiin alunperin kierrätettäväksi. Laaksosen mukaan kalusteet ja tekniikka on jo siirretty Cityconin muihin kauppakeskuksiin, muun muassa Isoon Omenaan.

Rakennusliike Lehto, jonka piti Tekniikka&Talous -lehden mukaan vastata Pikkulaivan purkamisesta, ei ole enää projektissa mukana. Lehdon piti alunperin rakentaa myös uusi Lippulaiva, mutta yhteistyö Cityconin kanssa päättyi vuonna 2018.

Purkupiha Oy:n puku- ja kierrätysyksikön johtaja Jussi Thomander kertoo, että yhtiö etsii hallille nyt ostajaa.

– Kaupankäynti on käynnissä, joten en pysty tarkemmin sanomaan, mihin käyttöön rakennus menee. Noin 11 000 neliön kokoinen halli voidaan myydä myös pienemmissä osissa useammalle ostajalle ja sitä voidaan käyttää moneen tarkoitukseen.

Thomander uskoo, että ostajia hallille löytyy. Hintaa hän ei kuitenkaan lähde arvioimaan rakennuksen ollessa edelleen kaupan.

– Halvemmaksi se kuitenkin tulee kuin vastaava uusi, hän kertoo.