Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Ala- ja yläasteella urheilu vei voiton koulusta, mutta sitten opiskelumotivaatio löytyi – nyt Otto Pulkkinen, 18, sai kerralla valmiiksi kaksi tutkintoa: "Välillä illat olivat pitkiä"

Kaksoistutkinto on hyvä vaihtoehto, koska siinä yhdistyvät teoria ja käytäntö.

Yksi etappi elämässä on saavutettu, kun 18-vuotias Otto Pulkkinen painaa valkolakin päähänsä Espoon aikuislukiossa. Hän on yksi kaksoistutkinnon suorittajista, sillä ylioppilastutkinnon rinnalla hän teki merkonomin opinnot Omniassa.

– Ala- ja yläasteella urheilu, siis jalkapallo ja salibandy, kiinnostivat enemmän kuin koulu. Tajusin, että arvosanoillani pääsisi nippanappa lukioon. Ajattelin, että kaksoistutkinto olisi parempi vaihtoehto, koska kaupallinen ala on aina kiinnostanut minua, Otto Pulkkinen selvittää.

Hän on hyvin tyytyväinen valintaansa ja hän kehuu Espoon aikuislukion ja Omnian puitteita huikeiksi.

– Opettajat olivat supermukavia ja tykkäsin siitä, miten opinnot nivellettiin työharjoitteluun, koska sitä oli merkonomin opinnoissa aika paljon.

Pulkkinen myöntää, että kahden tutkinnon suorittaminen oli aika rankkaa.

– Suhtauduin asioihin etukäteen niin, että tästä tulee tosi rankkaa. Ei se sitten ollutkaan niin paha juttu. Opiskelu vaati ajanhallintaa, ja välillä illat olivat pitkiä. Ammatillisten opintojen jälkeen alkaneilla lukiotunneilla piti todella keskittyä.

Siinä vaiheessa kun Otto Pulkkinen aloitti kaksoistutkinnon opiskelun, hän lopetti joukkuelajien harrastamisen. Tilalle tulivat kuntosali, omat treenit ja kolme kautta sitten golf.

Ylioppilaskirjoituksissa Otto Pulkkinen kirjoitti terveystiedon, äidinkielen, englannin ja ruotsin.

– En ole ollut haka matemaattisissa aineissa, joten päätin kirjoittaa ruotsin matematiikan sijaan. Ruotsi sujuikin parhaiten ja sain siitä M:n.

Tulevaisuuden suunnitelmat ovat määrätietoisella nuorella miehellä selkeät. Heti juhlien jälkeen on kauppakorkeakoulun pääsykoe.

– Aloin valmistautua pääsykokeeseen ylioppilaskirjoitusten jälkeen. Ala- ja yläasteella esikuvani olivat urheilumaailmasta. Kun motivoiduin opiskelemaan, niin bisnesmaailma – etenkin yritysjohtaminen ja markkinointi alkoivat kiinnostaa, samoin yrittäjyys.

Jos ovet kauppakorkeaan eivät aukene ensimmäisellä yrityksellä, Pulkkinen aikoo hakea sinne uudestaan. Ennen opintojen aloittamista on kuitenkin edessä tammikuussa alkava armeija.

– Sekin kiinnostaa ja odotan armeija-aikaa innokkaana. Uskon, että siellä annettavasta johtamiskoulutuksesta on hyötyä tulevaisuudessa, Pulkkinen sanoo.

Omia opintojaan pohtiville nuorille Otto Pulkkinen haluaa sanoa, että lukiotutkinto ei ole ainoa vaihtoehto eikä opintoja kannata lopettaa yo-tutkintoon.

– Uskon, että olen kaksoistutkinnon suorittamisen jälkeen tyytyväisempi kuin olisin ollut pelkän ylioppilastutkinnon jälkeen.

Koronan vuoksi kursseja piti opiskella aika paljon etänä, mutta Pulkkiselle se ei ollut ongelma. Ylioppilaskokeisiin tosin piti valmistautua enemmän itsenäisemmin.

Vaikka opiskelutahti on ollut tiivis, Otto Pulkkiselle on jäänyt aikaa myös tyttöystävän ja kaverien kanssa hengailuun.

Espoon kaupungin lukioista valmistuu tänä keväänä 1 277 ylioppilasta.