Espoolainen taidemaalari Antti Minkkinen uppoutui korona-aikana sosiaaliseen mediaan – tuloksena oli ahdistusta mutta myös pysäyttävä näyttely

Espoolainen taidemaalari Antti Minkkinen haastaa katsojan Zooted And Yeeted -näyttelyssään Galleria Aarnissa. Minkkinen on uudistanut ilmaisuaan, ja inspiraation lähteenä ovat olleet niin meemit kuin Youtube-videotkin.

– Koronapandemian aikana halusin tutkia alfa- ja betamiesten ominaisuuksia. Siitä selvittely laajeni shrigma-miehiin. He ovat oman tiensä kulkijoita, jotka voisivat olla sankareita tai johtajia, mutta he palaavat mieluummin metsään, koska he haluavat olla lähellä luontoa.

Samalla tuli tutkittua internetin meemikulttuuria ja katsottua Youtubesta cringe compilation -videoita, jotka aiheuttavat lähinnä myötähäpeää.

– Joku tietää, mistä on kyse, mutta tätä näyttelyä voi katsoa myös tuntematta taustoja ja tulkita omalla tavallaan.

Somen vaikutuksista ihmisiin on keskusteltu paljon. Monet influensserit ovat sanoneet, että he poistuvat Facebookista ja muusta sosiaalisesta mediasta.

– Some aiheuttaa itsellenikin ahdistusta, mutta vielä en ole poistunut sieltä, Minkkinen sanoo.

Näyttely Galleria Aarnissa jatkuu 19. kesäkuuta asti.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut