Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Elokapinallisia sumuttaneille poliiseille syytteet

Elokapinan mielenosoittajia sumuttaneet poliisit saavat syytteet toiminnastaan Helsingissä 3. lokakuuta 2020 järjestetyssä mielenosoituksessa. Apulaisvaltakunnansyyttäjä Jukka Rappe on nostanut syytteet seitsemää poliisia vastaan.

Poliisien toimet mielenosoituksessa nostattivat kohun, sillä he suihkuttivat oc-sumutetta kadulla rauhallisesti istuvien mielenosoittajien päälle. Tilanteesta levisi julkisuuteen lukuisia kuvia ja videoita.

Poliisin toiminnassa Elokapina-mielenilmauksessa epäillään nyt myös pahoinpitelyä – "Käsitys tapahtumista on tosiasioiltaan suhteellisen selkeä"

Epäily virkavelvollisuuden rikkomisesta – poliisin toimista Elokapina-mielenilmaisussa aloitetaan esitutkinta

Helsingin poliisi perustelee sumutteen käyttöä: mielenosoittajien kantamiseen ei ollut voimavaroja ja tilanteessa oli vammautumisvaara

Apulaisvaltakunnansyyttäjän nostamat syytteet koskevat mielenosoituksen siirtämisen ja voimakeinojen käyttämisen yhteydessä tehdyiksi epäiltyjä virkavelvollisuuden rikkomisia ja pahoinpitelyjä.

Syytteet käsitellään Helsingin käräjäoikeudessa. Haastehakemus ja esitutkinta-aineisto tulevat julkisiksi, kun syytteet käsitellään tuomioistuimessa. Käsittelyajankohtaa ei ole vielä päätetty.

Muokattu 3.6.2022 kello 13.16: Lisätty maininta, että mielenosoitus oli Helsingissä. kello 13.40: lisätty vuosiluku 2020.

Toista tuhatta ihmistä kertoo somessa, miksi eivät luota poliisiin – Näin kommentoivat poliisit

54:n elokapinalaisen niskoitteluepäilyt siirtyivät syyteharkintaan, 48:aa epäillään törkeästä teosta Valtioneuvoston linnalla

"KFC-Benjamin", 25, ei lopeta aktivismia ennen kuin Suomi siirtyy veganismiin – "On iso ristiriita, jos joku sanoo rakastavansa eläimiä samalla kun syö niitä"

Elokapinan aktivistit yllättivät Fortumin – osa tukki pääsyn pääkonttoriin