Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tietokoneita, prosessoreita, SSD-levyjä... näin 26-vuotias petostehtailija huijasi 46 eri ihmistä – edes poliisin kuulustelut eivät jarruttaneet

26-vuotias mies huijasi 46 henkilöltä yli 4 000 euroa vuoden aikana.

Käräjäoikeus on tuominnut 26-vuotiaan miehen 46 petoksesta. Rangaistukseksi mitattiin yhdeksän kuukautta vankeutta, mutta ehdollisena. Koeaika päättyy 31.10. 2023.

Mies joutuu lisäksi maksamaan 80 euron rikosuhrimaksun ja korvaamaan 34 uhrilleen heiltä saamansa yhteensä 3 504,20 euron rikoshyödyn korkoineen. Hän oli ehtinyt jo aiemmin palauttaa 12:lle rikosilmoituksen tehneelle uhrille lähes 700 euroa näiden maksamia rahoja.

Tuomiosta kertoo Uusimaa-lehti.

Kaava oli koko ajan sama.

Petokset tapahtuivat internetissä ensin Tori.fi-palvelussa ja myöhemmin muiden myynti-ilmoitusten avulla. Kaava oli koko ajan sama, eli mies ilmoitti myyvänsä jotain tavaraa ja sai ostajalta rahat, muttei koskaan lähettänyt tälle tämän maksamaa tuotetta.

Petokset ajoittuivat maaliskuun 2020 ja maaliskuun 2021 väliselle ajalle. Mies oli myyvinään etupäässä tietokoneita tai niiden osia kuten näytönohjaimia, prosessoreita, emo- ja SSD-levyjä. Osa petoksista koski pelikonsoleita, puhelimia ja tabletteja.

Osa huijatuista ostajista teki tai uhkasi tehdä miehestä rikosilmoituksen, jonka jälkeen mies palautti heille rahat takaisin.

Mies oli poliisitutkinnassa myöntänyt rikoksensa. Itä-Uudenmaan käräjäoikeudessa esitetyn mukaan petoksia tehtaillutta miestä oli jo kyseisen noin vuoden ajanjakson aikana kuulusteltu useita kertoja eli hän oli selostanut tekemisiään poliisille monta kertaa.

– Tästä huolimatta hän on jatkanut rikoksiaan lähes välittömästi, käräjäoikeudessa ilmeni.

Tekojen määrä ja saatu rikoshyöty määrittivät vankeustuomion pituudeksi yhdeksän kuukautta. Rikosten vakavuus ei edellyttänyt ehdotonta vankeutta, eikä miehellä ollut kontollaan aiempia vankeustuomioita, joten rangaistus langetettiin ehdollisena.

Asiasta uutisoi ensin Uusimaa-lehti.