Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

22–32-vuotiaat miehet tehtailivat tukun rikoksia – yhdellä "paljousalennus" aiemmista teoista johti siihen, ettei lisärangaistusta tullut lainkaan

Länsi-Uudenmaan käräjäoikeudessa on ollut tuomiolla neljän miehen porukka, joka varasteli ja aiheutti vahinkoja toissa kesänä Kirkkonummella ja Siuntiossa.

Syyttäjällä oli esittää oikeudelle 14 eri rikosnimikettä. Asianosaisia eli vahinkoja kärsineitä oli rikoksissa yhdeksän.

Miesten rötöstilille olivat poliisi ja syyttäjä löytäneet viisi tapausta, jossa autoon oli murtauduttu.

Kahdesta autosta Kirkkonummella oli viety irtainta omaisuutta kuten esimerkiksi navigaattori. Yhdestä autosta ei löytynyt ilmeisesti varastettavaa ja yhtä auto ei tekijä ollut saanut käyntiin virtalukon rikkomalla.

Yksi miehistä selvisi ilman rangaistusta.

Kaksi miehistä oli ottanut Siuntiosta matkailuauton. Auto löytyi samana yönä Kirkkonummelta Gesterbystä parkkipaikalta. Kuljettaja oli juovuksissa ja ilman ajokorttia.

Yksi miehistä jäi kiinni Upinniementiellä rattijuopumuksesta ilman ajolupaa ja huumausainerikoksesta.

Masalan juna-asemalta kaksi miehistä olivat varastaneet polkupyörät.

Yksi syytetyistä tuomittiin kätkemisrikoksesta, kun hänen hallustaan löytyi Peuramaan laskettelukeskuksesta varastettua tavaraa.

Oikeus määräsi 22–32-vuotiaille miehille ehdolliset vankeusrangaistukset, joiden pituus on 25–60 päivää.

Yksi miehistä selvisi ilman rangaistusta. Oikeus katsoi, että vanhoja tuomioita oli jo sen verran takana, että ne riittävät.

Myös kahdella muulla miehistä oli tuoreita tuomioita, jotka pienensivät rangaistuksia.

Korvattavaa ei tässä vaiheessa tullut kuin yhdelle tuomituista. Hän joutuu korvaamaan taloyhtiön pyörävaraston ikkunan rikkomisesta 688 euroa.

Länsi-Uudenmaan käräjäoikeuden torstaina antamat tuomiot eivät ole vielä lainvoimaisia.