Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Nyt etsitään ehdokkaita seurakuntien päättäjiksi – mukaan kaivataan eri-ikäisiä ja eri tavoin ajattelevia espoolaisia

Ensi marraskuussa järjestettävissä seurakuntavaaleissa valitaan uudet luottamushenkilöt kaudelle 2023–2026. Ehdokasasettelu on alkanut.

Tähän mennessä yhteensä 14 valitsijayhdistystä Espoossa on ilmoittanut olevansa mukana vaaleissa.

– Ehdokkaiksi tarvitaan erilaisista taustoista tulevia, erilaisia ja eri-ikäisiä ihmisiä. Espoon seurakunnat ovat jäsenistöltään moninaisia ja sen olisi hyvä näkyä myös päätöksenteossa, seurakuntavaalien projektikoordinaattori Iida Rotko toteaa tiedotteessa.

Seurakuntavaaleissa ehdolle asetutaan valitsijayhdistyksen kautta. Valitsijayhdistysten taustana on erilaisia yhdistäviä tekijöitä kuten esimerkiksi paikallinen teema, asuinalue, arvomaailma, puolue tai herätysliike.

Poliittisista puolueista kokoomus on ilmoittanut olevansa mukana kaikkien suomenkielisten seurakuntien vaaleissa. Viimeksi myös sosiaalidemokraateilla ja perussuomalaisilla oli listoja osassa seurakuntia.

Kaikissa suomenkielisissä seurakunnissa ehdokkaita keräävät Kirkko kaikille ja Tulkaa kaikki, jotka painottavat tasa-arvoa sekä Yhdessä matkalla, joka painottaa keskittymistä kirkon perustehtävään ja lähetystyöhön.

Esbo svenska församlingissa on perinteisesti ollut kaksi listaa, joista toinen nuorten.

Seurakunnassa ei ole vielä ilmoitettu valitsijayhdistyksistä, joten ehdokkuudesta kiinnostuneet voivat ottaa yhteyttä kirkkoherra Kira Ertmaniin.

Seurakuntien luottamushenkilöt kokevat työntekijävalinnat, strategisen suunnittelun sekä toiminnan suunnittelun ja talouden tärkeimmiksi asioiksi, joihin luottamushenkilönä voi vaikuttaa.

Seurakuntavaalien 2022 ehdokasasettelu päättyy ja valitsijayhdistysten perustamisasiakirjat on jätettävä hyväksyttäviksi 15. syyskuuta.

Seurakuntavaalipäivä on 20. marraskuuta. Ennakkoäänestys järjestetään 8.−12. marraskuuta.