Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Linda, 25, kävi läpi kurimuksen, joka rassaa satoja tuhansia Suomessa

Wellnessmalli-kisan finaalikymmenikköön päässyt Linda Sillanmäki puhuu avoimesti terapiassa käymisen hyödyistä sekä uniapneadiagnoosistaan.

Psykiatrinen sairaanhoitaja Linda Sillanmäki, 25, on valittu Wellnessmalli-kilpailun finaalikymmenikköön. Lokakuun lopussa ratkeavan kisan voittajaksi etsitään hyvät elämäntavat ja positiivisen ajattelumaailman omaavaa valovoimaista ja rohkeaa persoonaa.

Voittajaa odottaa muun muassa Fit-lehden kansikuvaukset sekä all inclusive Karibian risteily.

Sillanmäki edustaa kilpailussa liikunnallisen elämäntapansa ohella mielen hallinnan voiman merkitystä. Alun perin kiinnostus mielenterveyteen lähti liikkeelle siitä, kun Sillanmäki kävi itse nuorena läpi identiteetin ja itsetunnon kehittymiseen liittyvät haasteet voimakkaina.

Hänelle tuli vahva halu jonakin päivänä auttaa muita, jotka painivat samojen asioiden kanssa.

– Erityisesti nuorten haasteet ovat lähellä sydäntäni. Ensin ajattelin, että hakeudun psykoterapeutiksi, mutta päädyin kuitenkin sairaanhoitajan opintoihin tarkoituksena erikoistua mielenterveystyöhön, Sillanmäki kertoo.

Tällä hetkellä Sillanmäki työskentelee mielenterveyspalveluissa Helsingin kaupungilla. Alun perin hän muutti Helsinkiin kolme vuotta sitten Psykiatriakeskuksessa nuorten vastaanotto-osastolla sijaitsevan työn perässä. Järvenpäässä syntynyt ja varttunut Sillanmäki asuu nyt ensimmäistä kertaa elämässään jossakin muualla.

Sitten oivalsin, että mikä estää minua alkamasta elämään saman tien?

– Asun Helsingissä rauhallisella alueella, jossa on paljon luontoa. Se on helpottanut sopeutumista. Uskon vahvasti, että tulen myöhemmässä elämässäni vielä palaamaan Järvenpäähän.

Sillanmäki on joutunut harjoittelemaan myös hetkessä elämisen taitoa.

–Pitkään ajattelin, että sitten kun minä olen käynyt tämän koulun tai olen tietyn kokoinen, sitten alan elää. Sitten oivalsin, että mikä estää minua alkamasta elämään saman tien?

Wellnessmalli-haastattelussa Sillanmäeltä kysyttiin, miten hän suhtautuu pettymyksiin.

– Vastasin, että pettymykset ovat tärkeä osa elämää. Ilman niitä emme ymmärtäisi, mitkä ovat meille tärkeitä asioita. Niitä ei pidä alkaa liikaa pelkäämään. Myös ihminen jota katsot ylöspäin ulkonäöllisesti, saattaa kärsiä isoista haasteista. Jokaisella on jotakin haasteita.

Sillanmäki on nuoresta saakka harrastanut liikuntaa.

– Nuorempana harrastin balettia ja tanssia, myöhemmin jalkapalloa ja nyrkkeilyä. Olen ollut onnekas, että olen päässyt laajasti kokeilemaan erilaisia lajeja. Myöhemmin kun tuli kiireitä opintojen kanssa, harjoittelu siirtyi kuntosalille.

Wellnessmalli-kisaan Sillanmäki lähti mukaan, koska kisasta on hänen mielestään aina huokunut hyvä henki ja positiivinen fiilis.

– Ihannoin pienenä kauneuskilpailuja. Ajattelen kuitenkin, että kauneus ei katso kokoa. Wellnessmalli-kisassa ei ole koko tai pituusrajoitteita, joten se oli helposti lähestyttävissä.

Sillanmäki puhuu avoimesti sairastamastaan uniapneasta. Hän on myös käynyt terapiassa ja haluaa madaltaa kynnystä hakea apua esimerkkinsä kautta.

Sekä uniapnea että mielenterveyden oireet ovat yhä yleisempiä vaivoja suomalaisilla.

– Olen nuoresta saakka ollut perfektionismiin taipuva ja hyvin itsekriittinen. Koen, että psykoterapiassa käyminen on ollut oman elämäni kannalta todella merkittävä asia. Nyt kun olen joutunut tutkimaan itseäni, minun on helpompi auttaa muita.