Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Espoon sairaalan ostaneilla sijoittajilla uusi kohde – hinta noin 50 miljoonaa euroa

Kirkkonummen pian valmistuvan uuden hyvinvointikeskuksen myynnistä neuvotellaan saman sijoittajaryhmän kanssa, joka osti aiemmin Espoon sairaalan.

Kirkkonummen kunta on kaupitellut lähes 50 miljoonaa euroa maksavaa keskusta talven ja kevään mittaan. Kiinnostuneita kiinteistösijoittajia löytyi neljä.

Kirkkonummen kunnanhallitus päätti maanantai-iltana valita jatkoneuvotteluihin kotimaisen sijoittajaryhmän, jossa pääosakkaana on Lähi-Tapiola.

Ryhmään kuuluvat muun muassa Keva sekä Valtion ja Kirkon eläkerahastot.

s

Kunnanjohtaja Tarmo Aarnion mukaan kaikki neljä ostajaehdokasta olivat vartaanotettavia tahoja, mutta Lähi-Tapiola -ryhmän tarjous oli selkeästi paras.

Kauppaa hierotaan parin viikon ajan neuvottelumenettelynä. Tässä vaiheessa esimeriksi kauppahintaa ei ole lyöty lukkoon. Tavoitteena on, että kunnanhallitus tekee jatkopäätöksiä heti juhannuksen jälkeen.

Lähtökohtana hintaneuvotteluissa on se, että kauppahinta on suurempi kuin mitä kunta on maksanut hyvinvointikeskuksesta. Hankintahinta on noin 48,5 miljoonaa euroa.

Keskuksen hankintahinta tullaan Aarnion mukaan ylittämään.

Lähi-Tapiolan kiinteistösijoitusyhtiön muodostama ryhmä maksoi Espoon sairaalasta 295 miljoonaa euroa. Hinta ylitti selvästi sairaalan hankintakustannukset.

Kirkkonummen kunnanhallitus päätti jatkaa hyvinvointikeskuksen myyntineuvotteluja maanantaina äänin 11–2.

Kokouksessa Ari Harinen (sd.) ehdotti, että myyntitoimenpiteitä ei jatketa. Vastatehdotusta kannatti Kati Kaihlaranta (vas.).

Kirkkonummen hyvinvointikeskus valmistuu tässä kuussa ja käyttöön se otetaan 1. joulukuuta.

Keskus siirtyy heti käyttöönoton jälkeen vuodenvaihteessa Länsi-Uudenmaan hyvinvointialueelle, joka vuokraa keskuksen tilat joko kunnalta tai uudelta omistajalta.