Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Ilmarisen selvitys väitetystä syrjinnästä valmistui – esihenkilö kiistää tavanneensa työntekijää, kulunvalvonta tukee esihenkilön näkemystä

Työeläkevakuutusyhtiö Ilmarisen oma selvitys yhtiöön liittyneestä väitetystä häirintätapauksesta on valmistunut. Prosessi alkoi kesäkuun alussa, kun yhtiöstä irtisanottu miespuolinen työntekijä kertoi julkisuudessa, että hänelle oli näytetty koeajan toiseksi viimeisenä päivänä ovea siksi, että hän oli kertonut aiemmin menevänsä naimisiin miehen kanssa.

– Ilmoitin esihenkilölleni että rekisteröity parisuhteeni muuttuu avioliitoksi. Hän totesi että homot voivat mennä töihin Varmaan, mies kertoi tapahtumista.

Nyt Ilmarisen oma selvitys tapahtuneesta on valmistunut. Miehen esihenkilö kiistää väitteet täysin: hänen mukaansa väitetyn kaltaista keskustelua ei ole käyty eikä hän ole edes tavannut työntekijää mainittuna ajankohtana. Asian tueksi on haettu tukea myös kulunvalvonnasta. Tästäkään ei ole työntekijän väitteille tukea. Tilanne jää niin sanotuksi sana sanaa vastaan -tilanteeksi, jossa asianosaisten näkemykset tapahtumista ovat kokonaisvaltaisen erilaisia. Tapauksella ei ole myöskään ulkopuolisia todistajia.

– Esitetyt väitteet ovat erittäin vakavia ja olemme halunneet selvittää ne niin perusteellisesti kuin on mahdollista työnantajan käytettävissä olevin keinoin. Emme hyväksy syrjintää missään muodossa ja meillä on nollatoleranssi kaikelle kiusaamiselle, häirinnälle ja epäasialliselle kohtelulle, kertoo henkilöstöjohtaja Sami Ärilä tiedotteessa.