Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tulossa Espoo vastaan Helsinki -hegemoniakisa? – Katso tästä Suomen paras olut -kilpailun finalistit

Suomen paras olut 2022 -kilpailusta näyttää tulevan ainakin henkisesti espoolaisten ja helsinkiläisten panimoiden yhteenotto. Tiistaina julkistetuista kisan finalistioluista leijonanosa tulee nimittäin pääkaupunkiseudulta.

Viime vuoden voittaja espoolainen Olarin Panimo sai viisi eri olutta finaaleihin.

Stadin Panimo löi espoolaiset niukasti, sillä stadilaisten tuloksena oli kuusi finaalipaikkaa.

Kiilaa kilpakumppanusten väliin voi lyödä tuusulalainen Maku Brewing, jonka saalis oli kolme finaalipaikkaa. Vai käykö sittenkin niin, että voittajaksi knuunataan musta hevonen maakunnista?

Kisassa valitaan Suomen paras olut sekä voittajat useista eri oluiden alalajeista. Viime vuonna voittajaksi rankattiin Olarin Panimon Runaway NEIPA.

Tämän vuoden voittajaoluet julkaistaan syyskuussa.

Kilpailun tuomarointi järjestettiin Perho Liiketalousopistossa Helsingissä kesäkuun alussa, jossa olutalan ammattilaisista, olutharrastajista ja oluen kuluttajista koostuva raati arvioi oluet sokkomaisteluna.

Kisa on avoin kaikille kotimaisille kaupallisten panimoiden Suomessa valmistetuille oluille. Ehtona on, että kisaan ilmoitettu olut on säännöllisessä myynnissä.

Olutliiton puheenjohtaja Anikó Lehtinen kertoo tiedotteessa, että tämän vuoden kilpailussa uutena sarjana ovat trendikkäät NEIPA-oluet.

– Mukana on viime vuoden tapaan mukaan alkoholittomat ja matala-alkoholiset eli alle 2,8-prosenttiset oluet. Lisäksi nostamme taas erikoismainintana esille parhaan gluteenittoman oluen.

Suomen paras olut -kilpailua järjestää Suomalainen Olut ry, jonka jäseniä ovat Panimo- ja virvoitusjuomateollisuusliitto sekä Pienpanimoliitto. Kilpailun käytännön järjestelyistä vastaa Olutliitto.

S-ryhmä ottaa myyntiin sarjojen voittajaoluita räätälöidysti oman myymäläverkostonsa kautta.