Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Espoossa on päiväkoteja, joihin on ollut vaikea löytää työntekijöitä – nyt hoitajia ja opettajia houkutellaan lisäpalkalla

Osassa Espoon suomenkielisiä päiväkoteja otetaan käyttöön määräaikainen henkilöstön kannustinlisä.

Lisä on suuruudeltaan 160 euroa kuukaudessa ja sitä maksetaan tietyin kriteerein valituissa päiväkodeissa 1. elokuuta 2022–31. heinäkuuta 2023 välisenä aikana.

Päiväkodit, joissa lisää voidaan maksaa, sijaitsevat sosioekonomisin perustein valituilla alueilla, ja niissä on ollut haasteina täyttää avoimia työpaikkoja.

Espoo arvioi, että lisää tullaan maksamaan noin 300 varhaiskasvatuksen työntekijälle.

– Kyse on niin sanotusta myönteisestä erityiskohtelusta, jolla halutaan kohdentaa resursseja erityisesti sinne, missä tuen tarve on tavallista suurempi. Tästä on saatu koulumaailmassa hyviä kokemuksia, sanoo tiedotteessa Espoon kaupungin kasvun ja oppimisen toimialajohtaja Harri Rinta-aho.

Lisään ovat oikeutettuja muun muassa varhaiskasvatuksen opettajat, erityisopettajat, sosionomit, lastenhoitajat sekä päiväkotien johtajat.

Nyt käyttöön otettava kannustuslisä on osa vuoden 2021 syksyllä aloitettua kehitystyötä, jolla pyritään saamaan lisää työntekijöitä varhaiskasvatukseen.

Taustalla on koko pääkaupunkiseutua koskeva valtava pula varhaiskasvatuksen työntekijöistä.

Lue myös:

Espoon päiväkodeissa on lähes 500 opettajan vaje, jonka korjaaminen on epävarmaa, sillä hakijamäärät koulutukseen laskevat – "Tämä vuosi ei ole poikkeus"