Liki 8 600 varusmiestä: Valtava miesten ja naisten joukko kotiutuu tänään – tätä se tarkoittaa puolustusvalmiudelle

Lähes 8 600 varusmiestä päättää palveluksensa Puolustusvoimien ja Rajavartiolaitoksen joukko-osastoissa tänään torstaina.

Yhteensä reserviin siirtyy 8 572 varusmiestä, joista 485 on naisia. Puolustusvoimat kertoo tiedotteessa, että kotiutuvien naisten määrä on kautta aikojen suurin.

Jos trendi kotiutuvien naisten osalta jatkuu samanlaisena, on mahdollista, että kokonaismäärässä rikotaan tänä vuonna ensimmäistä kertaa vuositasolla tuhannen koulutetun naisen raja.

Puolustusvoimat vakuuttaa tiedotteessa, että laajasta kotiutettavien joukosta huolimatta valmius Suomen sotilaalliseen puolustukseen säilyy kaikissa tilanteissa.

Puolustusvoimien joukko-osastoilla on henkilökunnasta ja tammikuussa palveluksensa aloittaneista varusmiehistä muodostettuja valmiusyksiköitä.

Lisäksi on henkilökunnan valmiusosastoja sekä varusmieskomppanioita virka-apuosastoina valmiina tukemaan muita viranomaisia virka-aputehtävissä.

Uusi saapumiserä astuu palvelukseen 4. heinäkuuta.

Torstaina kotiutettavien varusmiesten palvelusaikaan osui Ukrainan sota, joka on heijastunut monin tavoin Suomeen. Puolustusvoimista on kerrottu, että Venäjän hyökkäys Ukrainaan on terävöittänyt toimintaa Suomessa.

Pääesikunnan koulutuspäällikkö, eversti Kari Pietiläinen kiittää kotiutuvia varusmiehiä palveluksesta.

– Olette omalta osaltanne kantaneet vastuuta sotilaallisen maanpuolustuksen valmiudesta palveluksenne aikana. Säilyttäkää ja hyödyntäkää tulevina vuosina varusmiesajastanne saamanne lisäarvo – yhteishenki, toimintakyvyn ylläpito poikkeuksellisissa olosuhteissa, viritetty liikuntamyönteisyys, hyvät ystävyyssuhteet ja erityisosaamisenne, Pietiläinen sanoo tiedotteessa.

Lue myös: Rannikkoprikaatin varusmiehet: Jos sota tulisi, olisimme valmiina – näin kiristyneestä turvallisuustilanteesta ajattelevat nuoret miehet, joita on koulutettu pärjäämään rajuimmissakin myrskyissä

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut