Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Taksikuskille tuomio 17-vuotiaan tytön ahdistelusta Espoossa – selitys bluetooth-riidasta ja käsidesistä ei uponnut oikeuteen

Länsi-Uudenmaan käräjäoikeus on tuominnut 48-vuotiaan taksinkuljettajan asiakkaansa seksuaalisesta ahdistelusta.

Oikeus katsoi, että mies ahdisteli kyytiin ottamaansa tyttöä viime vuoden toukokuussa koskettelemalla tätä reidestä ja tuomalla kättään lähelle tytön alapäätä.

Koskettelu oli pitkäkestoista ja sai tytön menemään shokkiin.

Tyttö oli tekohetkellä 17-vuotias.

Tapaus sattui Espoossa myöhään perjantai-iltana tytön ollessa palaamassa ystävänsä syntymäpäiväjuhlilta.

Tytön mukaan kuljettaja viittilöi tyttöä istumaan auton etupenkille, johon hän oli suostunut. Alkumatka alkoi tytön mukaan rauhallisesti, kunnes mies toi kätensä tytön reidelle ja teki seksuaalisia ehdotuksia. Keskustelua käytiin pääosin englanniksi.

Kuljettaja kiisti tytön kertomuksen. Hän väitti avanneen tytölle taksin takaoven, mutta tyttö oli halunnut eteen. Kuljettajan mukaan tyttö myös suuttuu hänelle, koska kielsi tyttöä tuomasta avonaista juomaa autoon.

Tytön kättä kuljettaja selitti koskettaneensa, koska tyttö yritti hänen mukaansa laittaa päälle auton bluetoothia, mitä kuljettaja vastusti. Kuljettajan mukaan tyttö oli tämän jälkeen desinfioinut kätensä, jolloin kuljettajan kädenjälki pyyhkiytyi pois.

Oikeus piti tytön kertomusta uskottavana ja yksityiskohtaisena. Hänen versiotaan tuki todistajana toimineen tytön ystävän kertomus sekä kirjallinen näyttö tytön ja ystävän välisestä viestittelystä matkan aikana.

Ystävä todisti tulleensa tyttöä vastaan paikkaan, jonka kaksikko oli sopinut viestittelyssä. Tytön mukaan kuljettaja lopetti koskettelun välittömästi, kun näki ystävän olevan vastassa.

Ystävä todisti myös, ettei tyttö ollut päihtynyt eikä humalassa.

Oikeus mittasi miehelle 50 päiväsakkoa. Maksettavaa siitä kertyi 300 euroa, sillä päiväsakon perusteeksi tuli alin mahdollinen 6 euroa.

Lisäksi mies joutuu maksamaan rikosuhrimaksuna 40 euroa sekä korvaamaan todistelukuluja reilut 200 euroa.

Kuljettajan avustajan palkkio 1 364 euroa jäi valtion maksettavaksi.

Tuomio ei ole vielä lainvoimainen.