Espoon pelimannit kokosi levyllisen kotikaupunkinsa vanhaa ja uutta pelimannimusiikkia

Espoon pelimannit – Esbo spelmanslag on koonnut levylle Espoon kylien pelimannimusiikkia. Vanhimmat sävelmät on merkitty muistiin 1800-luvun lopulla. Vanhojen perinnekappaleiden lisäksi levy sisältää uusia sävellyksiä tämän päivän espoolaisilta pelimanneilta.

Levy alkaa sävelmällä Marssi Övergårdista ja päättyy Olivian valssiiin. 17 kappeleen joukossa ovat mukana myös Masurkka Kauklahdesta, Menuetti ja polska Träskändasta sekä Valspotpurri från Esbo.

Levyn kappaleet on valinnut ja sovittanut orkesterin taiteellinen johtaja Pekka Pentikäinen.

Levy on julkaistu yhteistyössä Finlands svenska folkmusicinstituutin (FMI) kanssa. FMI on osa Svenska Litteratursällskapet i Finlandia, ja levy on julkaistu sarjassa Folkmusik från Finlands svenskbygder (FMICD39)

Esbo Spelmän förr och nu – Espoon pelimanneja ennen ja nyt -levy on pelimannien huomionosoitus 50 vuotta täyttävälle Espoon kaupungille.

CD:n lisäksi musiikki on julkaistu useilla suoratoistoalustoilla, kuten Spotify, Youtube Music ja Itunes. Levyn voi ostaa muun muassa Tiedekirjakaupasta Helsingissä.

Espoon pelimannit julkaisi ensimmäisen levytyksensä Tanssitaanko? – Får jag lov? vuonna 2005.

Vuonna 2018 yhtye äänitti levyllisen Anna Danielssonin sävellyksiä, jotka julkaistiin Brunskärs toner -nimisellä levyllä.

Vuonna 2012 Esbo hembygdsföreningen myönsi Espoon Pelimanneille Pro Cultura Esbo -mitalin arvokkaasta työstä kansanmusiikin hyväksi Espoossa.

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Mainos: HotLips

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut