Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lukiopaikka heltisi 7,58 keskiarvolla Espoossa – korkein keskiarvoraja oli 9,08

Lukiopaikan sai Espoossa tänä vuonna hieman aiempia vuosia helpommin. Tänä vuonna lukiopaikan sai 7,58 keskiarvolla, kun se viime vuonna oli 7,67. Sisäänpääsypistemäärät nousivat muun muassa Leppävaaran ja Haukilahden lukioiden urheilulinjoille, Otaniemen lukion matematiikka- ja luonnontiedelinjalle ja Kaitaan lukion kuvataidelinjalle.

Espoon ja Kauniaisten suomenkielisissä lukioissa aloittaa 2 213 uutta opiskelijaa, ja kaikki lukiopaikat täytettiin. Aloituspaikkoja oli Espoon kaupungin suomenkielisissä lukioissa 2 079 ja Kauniaisissa 134.

Espoon kaupungin suomenkielisiin lukioihin oli tänä keväänä ensisijaisia hakijoita yhteensä 2 353.

Suurin kasvu ensisijaisten hakijoiden määrässä tapahtui Espoon yhteislyseossa, jonka yleislinjalle haki ensisijaisesti 167 nuorta. Lukumääräisesti eniten ensisijaisia hakijoita oli Otaniemen lukioon (532).

Espoon ruotsinkieliseen lukioon Mattlidens Gymnasiumiin pääsi 7,83 keskiarvolla, kun viime vuonna sinne pääsi 7,69 keskiarvolla. IB-linjalle tarvittiin 8,58. Gymnasiet Grankulla samskolan alin hyväksytty keskiarvo oli 8,23.

Vuoden 2022 yhteisvalinnassa Espoon suomenkielisten lukioiden korkein sisäänpääsykeskiarvo 9,08 oli Kuninkaantien lukiossa.

Espoon lukioiden aloituspaikkamäärää nostettiin viime vuodesta 102:lla. Myös ruotsinkielisen lukion aloituspaikkoja lisättiin lukuvuodelle 2022–2023. Kauniaisten suomenkielisen lukion aloituspaikat ovat säilyneet ennallaan.

Espoossa lukiokoulutus on vetovoimaista, sillä noin 75 prosenttia peruskoulun päättävistä hakee ensisijaisesti lukiokoulutukseen, kun valtakunnallisesti vastaava luku on noin 56 prosenttia.

Omnian ammatillisiin perustutkintoihin valittiin 2022 yhteishaussa yhteensä 1 230 opiskelijaa ja tutkintokoulutukseen valmentavaan koulutukseen 197 opiskelijaa.

Eniten opiskelijoita, 237, valittiin liiketoiminnan perustutkintoon. Sosiaali- ja terveysalan perustutkintoon valittiin 192 opiskelijaa sekä tieto- ja viestintätekniikan perustutkintoon 126 opiskelijaa.

Tutkintokoulutukseen valmentavaan TUVA-koulutukseen valittiin 197 uutta opiskelijaa. Uudessa koulutuksessa yhdistyvät aiemmat perusopetuksen lisäopetus, lukioon valmistava koulutus ja ammatilliseen koulutukseen valmentava koulutus.

Yhtä aikaa yhteishaun kanssa järjestettiin haku englanninkielisiin ammatillisiin perustutkintoihin. Niihin valittiin yhteensä 114 opiskelijaa.

Omnian urheilijan kaksoisuralle esitti kiinnostuksensa 53 urheilijaa ja Omnian ammattilukioon 336 hakijaa.