Uusimaa-lehti: Puuhun kiivennyt rengastaja löytyi kuolleena – viranomaiselta tärkeä muistutus

Itä-Uudenmaan poliisille on kirjattu ilmoitus, jonka mukaan lintujen rengastaja menehtyi lauantaina 11. kesäkuuta Loviisassa jäätyään puussa kiinni valjaisiinsa ja puristuksiin.

Asiasta uutisoi Uusimaa-lehti.

– Tapausta tutkitaan meillä kuolemansyyn selvittämisenä ja siihen liittyvä tieto on salassa pidettävää, rikoskomisario Markku Lylykangas Itä-Uudenmaan poliisista kertoo Uusimaalle.

– Hänellä oli tapahtumahetkellä käytössään vyötärön ympärillä ollut kiipeilyvyö. Vyö oli jäänyt oksan päälle jumiin, mikä aiheutti sen, että vyö oli vetäytynyt rengastajan kainaloihin saakka. Rengastaja ei enää jaksanut mennä ylöspäin, että olisi saanut köyden vapaaksi, vaan väsyi ja ote petti kohtalokkain seurauksin, Lylykangas jatkaa.

– Haluamme muistuttaa kaikille rengastajille ja työkseen tai harrastuksen puitteissa korkealle kiipeäville kiinnittämään erityistä huomiota korkealla työskentelyn käytäntöihin ja tarkistamaan, että kaikki tarvittavat varusteet ovat kunnossa, sanoo Onnettomuustutkimuskeskuksen (Otkes) johtava tutkija Kai Valonen.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut