Mitä syntyy, kun yksi aussi, yksi britti ja yksi walesilainen kohtaavat Suomessa? – Tietysti pubi, johon kannattaa tulla kauempaakin

Karjaan The Yard: Yrittäjäkolmikosta yksi on Walesista, yksi Englannista ja yksi Australiasta.

Karjaa ei ole ensimmäinen paikkakunta, josta lähtisi etsimään peribrittiläistä pubikulttuuria. Vaan nyt se kannattaa tehdä.

Kauppiaankadulla sijainnut Art Cafe Serendipity vaihtoi talvella omistajaa. Nyt yrittäjinä ovat walesilainen Iwan Harries, australialainen Nathan Kirkwood ja englantilainen Steve Whittaker. Työkielenä on – kas kummaa! – englanti.

– Olen kyllä oppinut baarisuomea, mutta en baariruotsia. Täällä tosin käytännössä lähes kaikki osaavat englantia, kertoo Nathan Kirkwood.

Kolmikosta Harries asuu Karjaalla, Kirkwood Turussa ja Whittaker Helsingissä.

– Vaimoni on lähtöisin Karjaalta. Viihdyn täällä. Karjaalaisilla on hyvä, yhteisöllinen henki, kertoo Harries.

Harries on asunut Suomessa 12, Kirkwood viisi ja Whittaker 24 vuotta. Kirkwood ja Harries ovat jo aiemmin pyörittäneet yhdessä ravintolaa. Nyt he pyysivät Whittakerin mukaan vastaamaan keittiöstä.

– Aiemman yrittäjän aikana täällä ei ollut erikseen chefiä, mutta nyt on, kertoo Harries.

The Yardin ruokalistan kulmakivenä ovat nyt hampurilaiset.

– Ne tehdään hyvistä raaka-aineista ja niitä on monenlaisia, kertoo Whittaker.

– Tarkoituksena on tehdä Raaseporin ja miksei koko Suomenkin parhaita hampurilaisia, joita tullaan syömään kauempaakin, lisää Harries.

– Jos joku haluaa hyvän salaatin, täytyy hänen mennä jonnekin muualle. On parempi tehdä jotain mahdollisimman hyvin kuin tehdä kaikkea kaikille ja luultavasti ei mitään ei kenellekään, linjaa Whittaker.

Olutvalikoima on kohtalainen ja lähiseudun pienpanimoista oluita on lohjalaiselta Top Fuelilta.

The Yeard vaalii pubikulttuurin parhaita perinteitä.

– Hyvä pub on kotoisa paikka, jonne ihmiset haluavat tulla uudestaan. Se on kuin olohuone. Meillä on jo kanta-asiakkaita, kertoo Whittaker.

Yrittäjät pyörittivät jo viime kesänä Stalletia Tammisaaressa. Se on täysin erilainen paikka kuin The Yard.

– Se on kesäravintola, jonne matkailijat ja veneilijät tulevat juhlimaan. Pitää olla musiikkia ja ohjelmaa.

The Yardissakin on tarkoitus olla musiikkia trubaduuripohjalta lauantaisin. The Yard on tällä hetkellä auki keskiviikosta lauantaihin. Yrittäjät harkitsevat kuitenkin aukioloaikojen laajentamista kesän edetessä.

Kolmikko kertoo ravintolabisneksen olevan heille intohimo ja elämäntapa.

– Jos tämä ei olisi intohimo, niin tästä olisi varmasti luopunut viimeistään korona-aikana, kiteyttää Kirkwood.

Pubille on Karjaalla tilaa.

– Karjaan kokoisessa englantilaiskaupungissa olisi kuusi pubia ja ne kaikki olisivat täynnä, nauraa Harries.

Tämä juttu on aiemmin julkaistu Länsi-Uusimaassa.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut