Älä ohita tätä jättimäistä maamerkkiä Tallinnassa – "Yksi ylin prosentti omistaa ja 99 prosenttia kamppailee romuista"

Tunnetun virolaisen katutaiteilijan Edward von Lõngusin tuorein teos The Last Judgement on julkistettu Tallinnassa.

Lähes kahdeksan metriä korkea ja puoli tonnia painava teos on tehty kylmävalssattujen teräslevyjen muodostamalle maalauspohjalle. Teos on esillä Tallinnan lentokentän naapurissa sijaitsevan Ülemiste City -yrityskampuksen alueella olevassa vanhassa vesitornissa kesäkuuhun 2023 saakka.

Andra Ornin, von Lõnguksen edustajan, mukaan taiteilijan tulkinnassa rikkaus ja sen tavoittelu kietoutuvat autuuden etsimiseen. Samalla teos kuvaa nykyajan yhteiskuntaa, jossa ylin prosentti väestöstä omistaa suurimman osan maailman varallisuudesta ja muut 99 prosenttia kamppailee romuista.

– Katutaiteelle sijainti ja sen luoma konteksti ovat erittäin tärkeitä, minkä vuoksi vuonna 1899 rakennettu vesitorni soveltui ihanteellisesti The Last Judgement -teoksen esillepanoon, Orn kertoo.

Suomessa Edward von Lõngusin teoksia voi nähdä Itä-Pasilan katutaidekaupunginosassa osoitteissa Ratamestarinakatu 12, 9, 5 ja 3.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut