Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Sinkkufestarit juhannuksena luonnon keskellä Espoossa – "Loppupeleissä ei huoneissa tule hirveästi vietettyä aikaa"

Espoossa järjestetään 24.–26.6. sinkuille suunnattu oma juhannus. Sinkkutapahtumiin kuuluva sinkkujuhannus on järjestetty jo kolmena aiempana vuotena Nurmijärvellä Kiljavalla, mutta tänä vuonna tapahtuma siirtyy pääkaupunkiseudulle Espoon Nuuksioon.

Järjestäjiin kuuluvan Sari Suvannon mukaan odotetun suuren kävijämäärän vuoksi tapahtumassa on nyt aikaisempiin juhannuksiin verrattuna enemmän jaettuja huoneita. Paikalle odotetaankin yli sataa sinkkua, joiden keski-ikä pyörii 35-59 paikkeilla.

Tapahtuma on loppuunmyyty ja naisia ja miehiä on tulossa yhtä paljon.

– Itsekin mielellään tässä iässä ottaa sen oman huoneen, mutta toisaalta jos miettii juhannusta niin se on nytkin hyvillä keleillä sellaista, että ihmiset istuu ulkona ja viettää aikaa yhdessä. Loppupeleissä siellä huoneissa ei tule vietettyä hirveästi aikaa, Suvanto kommentoi.

Juhannukselle on suunniteltu ajanvietettä perinteisistä pihapeleistä aina pikadeittailuun. Paikalla on myös hyvää ruokaa, rantasauna, tanssia, karaokea ja hyvät maastot ulkoiluun. Suvannon mukaan yhteisten tutustumisleikkien jälkeen tapahtuman luonne on usein ollut yhdessä keskustelemista ja ajan viettoa ilman suunniteltuja aktiviteettejakin.

Tapahtuma antaa mahdollisuuden sinkuille tavata toisiaan ja tutustua hyvässä ilmapiirissä. Ainakin 2019 juhannuksena syntyi pari, joka on sittemmin kihlautunut ja muuttanut yhteen.

– Myöhemmin paikalla käydessään hekin sanoivat, että on niin lämminhenkistä ettei tekisi mieli lähteä pois ollenkaan. Joka vuosi on muitakin pareja syntynyt ja kyllä siellä käsi kädessä kuljetaan, Suvanto kertoo.