Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kardashian-tyylin överijuhlat syntyvät espoolaisella teollisuusalueella – äidin ja tyttären yritys hakee mallia Dubaista ja USA:sta

Espoolainen perheyritys ideoi julkkisten himoitsemia bling bling -juhlia.

Överiöveriä, bling blingiä, sellaista kuin Kardashianeilla. Muun muassa näillä sanoin kuvaavat järjestämiään juhlia Jenny ja Pirjo Jarva.

Tyttären ja äidin keskelle koronaa perustamalla juhlapalveluyrityksellä oli vaikea alku, mutta nyt yritys työllistää kymmenkunta työntekijää ja muutti juuri isompiin tiloihin Espoon Hannuksessa.

Asiakkaiksi ja yhteistyökumppaneiksi on onnistuttu saamaan julkkiksia, some-vaikuttajia, isoja yrityksiä ja esimerkiksi Miss Suomi -kisat.

Mikä saa maltilliset suomalaiset innostumaan överistä amerikkalaisesta juhlatyylistä?

– Uskon vahvasti, että taustalla on Instagramin suosio. Somen vuoksi valokuviin panostetaan ja synttäreiltäkin halutaan näyttäviä kuvia. Yksi suosituimpia tuotteitamme on juuri valokuvaseinä, Jenny Jarva sanoo.

Somen vuoksi valokuviin panostetaan ja synttäreiltäkin halutaan näyttäviä kuvia.

Jarvojen perheessä on aina rakastettu juhlia. Pirjo Jarva työskenteli it-alalla, ja oli työpaikassa kuin työpaikassa aina se, joka järjesti firman juhlia ja tapahtumia. Kotona kolmen lapsen synttärit järjestettiin pitkän kaavan mukaan.

– Tämä juhlahulluus on nyt periytynyt Jennylle, mutta vielä pahempana, Pirjo Jarva nauraa.

– Kun sitten asuin muutaman vuoden USA:ssa ja pääsin näkemään heidän juhliaan ilmapallokaarineen ja muine koristeluineen, heräsi ajatus tuoda samaa tyyliä Suomeen. Ihan vastaavaa ei ole aiemmin täältä saanut, ja nyt tuntuu, että tämä trendi on lähtenyt tosissaan lentoon, Jenny Jarva jatkaa.

Jenny Jarva kertoo hakevansa inspiraatiota jatkuvasti, lähinnä ulkomailta, Yhdysvalloista ja Dubaista.

– Esimerkiksi kattoilmapallot löysin Kylie Jennerin Instagramista. Mietin, miten tuoda vastaavia, mutta edullisempia ja helposti toteutettavia Suomeen. Kuvausseinän keksin British Music Awardseista, Jenny Jarva kertoo.

Jenny on tarkka yrityksen tuotteista ja tyylistä. Kun sopivaa samppanjan tai ruusukullan väriä ilmapalloihin ei löytynyt, hän kehitti sävyn ja värjäsi pallot itse.

Suosittuja juhlia ovat muun muassa baby showerit ja Yhdysvalloista tutut vauvan sukupuolenpaljastusjuhlat, jotka yleistyvät Suomessakin.

Tällä hetkellä yritys myy tuotteita suoraan kuluttajille verkkokaupan kautta. Palveluihin kuuluvat myös juhlasuunnittelu ja ilmapallosomistukset avaimet käteen -palveluna.

Pirjo Jarva korostaa, että äidin ja tyttären saunan lauteilla ideoima yritys hakee kasvua. Tytär Jenny on samoilla linjoilla.

– Haaveilen, että jonain päivänä voisimme toimia esimerkiksi Ruotsissa.