Yli 1 000 opiskelijalle asuntoja Otaniemeen –  "Jo nyt Suomen merkittävin kampusalue"

Otaniemeen päästään rakentamaan uusia opiskelija-asuntoja yli 1 000 korkeakouluopiskelijoille Espoon kaupunginhallituksessa käsiteltyjen asemakaavojen pohjalta. Ne riittävät useiden vuosien tarpeeseen.

Kalevalantien ja Kehä I:n kulmaukseen, Kalevalantien eteläpuolelle saa rakentaa 8-kerroksisen puurakenteisen asuinkerrostalon opiskelija-asuntoja varten. Asuntoja tulee 230 opiskelijalle.

Maarinniityn eteläosa jää puistoksi, joka palvelee jatkossa hulevesien viivytysalueena.

Maarinsolmun kaavassa on varauduttu myös Espoon liikenneverkkovision mukaisesti pikaraitiotien rakentamiseen.

Kehä I:n ja Kalevalantien eritasoliittymän mitoituksessa on myös huomioitu mahdollisesti myöhemmin toteutettava Hagalundinkallion tunneli ja ramppiratkaisut sen päälle tulevaan katuun.

Otakaaren asemakaava on hankkeista suurin ja se mahdollistaa uusien opiskelija-asuntojen rakentamisen keskelle Otaniemeä noin 700 uudelle opiskelijalle. Alueelle on tulossa myös pieni päivittäistavarakauppa.

Servinniemen asemakaavassa mahdollistetaan kolmen uuden opiskelija-asuntorakennuksen täydennysrakentaminen Servinniemeen. Servinniemen asemakaava-alueella asuvien opiskelijoiden määrä kasvaa arviolta noin 160 asukkaalla.

– Otaniemi on jo nyt Suomen merkittävin kampusalue, mutta siitä on mahdollista tehdä vieläkin parempi. Yhä useampi korkeakouluopiskelija pääsee jatkossa asumaan Otaniemen kampuksella, lähellä omaa opiskelupaikkaa, kaupunginhallituksen puheenjohtaja Henrik Vuornos (kok) sanoo tiedotteessa.

Vuornoksen mukaan Espoon yksi tärkeimmistä menestystekijöistä on vuosien aikana ollut se, että Otaniemessä opiskelleet korkeakouluopiskelijat ovat juurtuneet Espooseen.

– Erityisesti Aalto-yliopiston opiskelijat ovat jo vuosia toivoneet lisää opiskelija-asuntorakentamista Otaniemeen. On todella tärkeää, että pitkään valmistelussa olleet uusien opiskelija-asuntojen rakentamisen mahdollistavat kaavat saadaan vihdoin eteenpäin, Vuornos sanoo.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut