Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Juhannusiltamat kirkonmäellä: Urkuyö ja Aarian konserttiin on torstai-iltana vapaa pääsy

Urkuyö ja Aarian tulevan torstain Juhannusiltamiin on ennakkotiedoista poiketen vapaa pääsy ja vapaaehtoinen ohjelmamaksu.

Juhannusiltamissa on yhteislaulua ja 40-vuotistaiteilijajuhlaansa viettävän baritoni Jaakko Kortekankaan konsertti. Kortekangasta säestää pianisti Kirill Kozlovski.

Illan konsertissa kuullaan Palmgrenin, Kuulan, Turusen, Melartinin, Linsénin, Kilpisen, Tsaikovskin ja Tostin musiikkia.

Kortekankaan lauluvalinnat huokuvat suomalaisen kesäillan tenhoa. Hän esittää muun muassa suomalaisia lied-musiikin helmiä. Ohjelmassa on muun muassa Selim Palmgrenin Laiskurin laulu, Toivo Kuulan Karjapihassa, Yrjö Kilpisen Kesäyö ja Erkki Melartinin Yön ihmeelliseen valoon.

Jaakko Kortekangas on Lappeenrannan laulukilpailun vuoden 1989 voittaja. Hän on kantaesittänyt lukuisten suomalaissäveltäjien, kuten Kalevi Ahon, Jouni Kaipaisen, Jukka Linkolan, Tapani Länsiön, Einojuhani Rautavaaran ja Aulis Sallisen teoksia.

Kortekangas on esiintynyt useimmissa Euroopan maissa sekä USA:ssa, Meksikossa, Singaporessa ja Japanissa ja hän on kuulunut 10 vuotta Freiburgin oopperan taiteilijakuntaan Saksassa. Hän toimii nykyisin Suomen Kansallisoopperan taiteellisena suunnittelupäällikkönä.

Juhannusiltamat aloitetaan yhteislaulutilaisuudella kello 20.

Ne, jotka ovat jo ostaneet lipun 23. kesäkuuta konserttiin, voivat hakea hyvitystä ostetusta lipusta. Hyvityksen saa ottamalla yhteyttä Lippu.fi-asiakaspalveluun tai festivaalitoimistoon info@urkuyofestival.fi.