Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Konkarinäyttelijä Eija Ahvo ällistyi silmittömästä vandalismista teatterissa – "Ketä tässä vihataan"

Veikkolan Kartanoteatteri Kirkkonummella valmistautuu kahden koronavuoden tauon jälkeen kesäesityksiin, mutta ilkeissä tunnelmissa.

Navalan kartanon puistossa on tunkeuduttu kahdessa viikossa kolme kertaa teatterin tiloihin ja sotkettu paikkoja perusteellisesti. Kyse on kokonaan ilkivallasta, koska mitään ei ole varastettu.

Viime viikon lopulla jo kertaalleen vaihdetut lukot oli taas murrettu ja sisällä tyhjennetty perusteellisesti kaksi jauhesammutinta pitkin teatterin latoa.

Siivousfirma teki töitä kahdeksan tuntia ennen kuin paikat oli siivottu.

Sammutinjauhetta jouduttiin puhdistamaan muun muassa pianosta ja äänipöydästä.

Ilkivallantekijöistä ei ole tietoa. Poliisille on tehty rikosilmoitukset murroista, joihin on tarvittu ilmiselvästi myös työkaluja – siksi vahvat salvat ladon ikkunoissa on.

Lato on ollut teatterin käytässä noin 15 vuotta. Jonkinlaista ilkivaltaa on ollut ennekin, mutta ei näin mittavaa kuin tässä kuussa.

Paikka on aika syrjäinen, minkä takia siellä voi mellastaa öiseen aikaan kenenkään juuri kuulematta.

Nyt latoon on asennettu valvontakamerat, joiden toivotaan rauhoittavan alueen.

Näyttelijä-ohjaaja Eija Ahvo on tilanteesta ymmällään, eikä voi käsittää mikä ilkivallan taustalla on.

− Ilkivalta syntyy vihasta, mutta ketä tässä vihataan ja mikä sen takana on, pitkän uran teatterin, elokuvan ja tv:n parissa tehnyt Ahvo pohtii.

− Sen verran minussakin on keittiöpsykologin vikaa, että käsitän mistä ilkivalta kumpuaa. Tekijät haluavat tällä tavalla tulla huomatuksi.

Kesäteatteriesityksillä mainetta niittänyt Veikkolan Kartanoteatteri on koko lailla joutunut pitämään taukoa kaksi koronavuotta.

Toissa kesäksi oli näytelmäkin kirjoitettu valmiiksi, mutta rajoitukset tulivat vastaan.

Tänä vuonna harjoitustiloja ei saatu ajoissa käyttöön, eikä perinteistä kesänäytelmää vieläkään ole.

Toimettomaksi teatteriväki ei ole kuitenkaan jäänyt. Lähes 50 henkilön talkooporukka on valmistellut 10 eri tapahtuman ”Ovet auki”-festarin.

Navalan puistossa on kahdeksana päivänä peräkkäin ohjelmaa: laulua, teatteria, konsertteja ja latotanssit.

Viikko alkaa 28.6. yhteislaulutilaisuudella ja päättyy 5.7. myös yhteislauluun.

Sunnuntaina 3.7. on ohjelmassa ”kävelevä teatteri”. Kokoontuminen on Navalan kartanolla, josta kävellään kesäteatteripaikan kautta Eerikinkartanolle.

Esitysten päätteeksi luetaan Eerikinkartanolla testamentti, jolla kaksi kartanoa on yli 100 vuotta sitten lahjoitettu Kirkkonummen kunnalle.

Kartanon omenapuupuistikossa luettava testamentti on kannanotto kunnalle.

− Se on muistutus siitä, kuinka huonosti kunta on vaalinut testamenttia ja jättänyt kartanot rapistumaan, Ahvo toteaa.