Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Ennuste: Vaatteiden ja kenkien hinnat nousevat talvella

Vaatteiden ja kenkien hintojen odotetaan nousevan talvella. Taustalla on raaka-aineiden hinnan nousu, joka vaikuttaa erityisesti vaatteiden ja kenkien hintoihin.

– Arvonlisäverokannan lasku olisi nyt mahdollista, kun EU-maat sopivat tällaisesta keväällä. Hintojen noustessa arvonlisäveron alennus tarjoaisi ainakin lapsiperheille helpotusta, ehdottaa Muoti- ja urheilukauppa ry:n toimitusjohtaja Velimatti Kankaanpää.

Vaatteiden ja kenkien hintojen nousua on pidetty kevään ajan maltillisena. On ennakoitu, että lastenvaatteiden ja jalkineiden alennettu arvonlisäkanta otetaan todennäköisesti käyttöön monessa EU-maassa.

Tällä hetkellä vaatepuolen trendit ovat hyvin erilaisia. Muotikauppa kasvoi toukokuussa 15,1 prosenttia, kun urheilukaupan myynti puolestaan laski 2,2 prosenttia.

– Koronarajoituisten purun jälkeen kysyntä muotikaupassa on ollut hyvin vahvaa. Ihmiset ostavat nyt muotikenkiä ja -vaatteita koronavuosien kotoilubuumin jälkeen, Kankaanpää sanoo.