Länsi-Uudenmaan poliisi ja pelastuslaitos ennakoivat, että juhannuksesta tulee kiireinen. Pelastustoimen tehtäviä on juhannusviikonloppuna ollut alueella yleensä noin 90, ensihoitohälytyksiä keskimäärin 540.
Pelastuslaitosta työllistävät juhannuksena etenkin liikenneonnettomuudet, ensivastetehtävät ja muu ensihoidon avustaminen, kuten vene- ja maastokuljetukset, sekä maastopalot.
Ensihoitoyksikötkään eivät lepää. Tyypillisiä juhannuksen ensihoitotehtäviä ovat kaatumiset, yleistilan heikkoudet, hengitysvaikeudet, rinta- tai vatsakivut sekä mielenterveyteen liittyvät tehtävät.
Ensihoitopäällikkö Juha Karhu toivoo, että varsinkin helteisellä kelillä kaikki nauttisivat riittävästi vettä tai muuta alkoholitonta juomaa. Jos alkoholia, niin maltilla.
Alkoholi liittyy usein hukkumiskuolemiin, joten päihtyneenä ei pidä mennä uimaan.
– Aikuisten on tärkeä valvoa alaikäisten uintia, sillä lapset eivät ole vastuussa toisistaan.
Pelastuslaitoksen päivystävä päällikkö Clas Tallberg muistuttaa turvallisesta tulen käsittelystä.
− Grillatessa on tärkeä varmistaa, ettei lähellä ole mitään syttyvää. Tuli voi yllättäen roihahtaa ja sytyttää palon. Jokin alkusammutusväline, kuten sammutuspeite tai puutarhaletku, on hyvä olla lähettyvillä. Tuhkan ja kertakäyttögrillien pitää olla kylmäksi jäähtyneitä, ennen kuin ne voi laittaa roskikseen. Etenkin luontoon kaadetusta tuhkasta syttyy kesäisin useita tulipaloja.
Ennen kokon, nuotion tai muun avotulen sytyttämistä tulee varmistaa maanomistajalta lupa ja ettei voimassa ole ruohikkopalo-, metsäpalo- tai kovantuulenvaroituksia.