Kun lämpömittari näyttää 27 astetta, on hyvä hetki ottaa kutimet esiin – Martat suunnittelevat Espoolle omat villasukat, ja ohje tulee kaikkien saataville

Villasukkien käyttö yhdistää nuoret ja vanhat. Villasukat vedetään mielellään jalkaan kaikkina vuodenaikoina. Ne sopivat sekä ulkoiluun että kotoiluun.

Espoolaiset Marttayhdistykset järjestää jäsenilleen villasukkien suunnittelukilpailun osana Espoon 50 vuotta kaupunkina -juhlavuoden tapahtumia.

Espoossa on lähiluontoa, erämaita, saaristoa, tiedettä, taidetta, kaupunkikeskuksia ja kansainvälisyyttä, josta voi lähteä ammentamaan ideoita villasukkien kuvioiksi.

Mallin pitää olla tekijän oma ja ennen julkaisematon.

Osallistumalla kilpailuun voittajamallin tekijä luovuttaa maksutta mallin oikeudet kaikkien marttayhdistysten ja muidenkin neulojien käyttöön.

Kilpailuun osallistuvia Marttoja pyydetään myös kertomaan lyhyesti, mikä antoi inspiraation juuri kyseiseen malliin, sen väreihin ja ideaan.

Kilpailun taustalla on Marttojen halu tehdä jotain yhdessä.

– Järjestimme muutama vuosi sitten lapaskilpailun ja sen pohjalta neulottiin lapasia myyntiin Haltiaan, Espoon alueen marttayhdistysten alueyhteistyön koordinaattori Tarja Kujala kertoo.

Kun Suomi täytti 100 vuotta, Martat neuloivat myssyn kaikille Espoossa syntyneille vauvoille. Lisäksi Martat ovat neuloneet villasukkia hyväntekeväisyystarkoituksiin.

Espoo 50 -mallisukkien pitää olla valmiina 14 elokuuta.

Valintaraati tekee päätöksen ennen 27. elokuuta vietettävää Espoo-päivää. Tavoitteena on julkistaa malli Espoo-päivänä.

– Voittajamalleja voi olla raadin harkinnan mukaan yksi tai useampia, Kujala kertoo.

Voittajasukkamallin neulontaohje laaditaan erikseen ja se tullee saataville Marttojen nettisivuille.

Espoossa on 21 marttayhdistystä ja niissä yhteensä 1 300–1 400 jäsentä.

– Siitä ei ole tarkkaa tietoa, kuinka paljon heidän joukossaan on käsityön harrastajia, mutta heitä on paljon, Tarja Kujala sanoo.

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Mainos: HotLips

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut