Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Suomalaisen everstin hulppea "metsästysmaja" tuli myyntiin Espoon jylhistä maisemista – mitä maksaisit tästä?

Espoon kaupunki myy kaksi harvinaista arvokiinteistöä. Toinen on Espoon keskuksessa sijaitseva Barrås-niminen huvila, joka edustaa 1800–1900 -lukujen vaihteen huvila-arkkitehtuuria.

Toinen on Nuuksiossa luonnonsuojelualueella sijaitseva, perimätiedon mukaan eversti Raatikaisen 1950-luvun loppupuolella rakennuttama "metsästysmaja".

Myöhemmin tilan omistivat Kaarle ja Mildrid Rinne ja jälkimmäinen myi leskeksi jäätyään tilan Espoon kaupungille.

Nykytermein ilmaistuna Palstarinne-niminen paikka on rantahuvila, joka on toiminut sotaveteraanien virkistyspaikkana. Aluksi kaupungin kanssa vuokrasopimuksen tehneitä yhdistyksiä oli kuusi. Viimeksi vuokrasopimuksen allekirjoittajina ovat olleet Espoon Sotaveteraanit ry, Itä-Espoon Sotainvalidit ry ja Tapiolan Rintamaveteraanit ry.

Palstarinne-niminen Kolmoislammen rannalla sijaitseva rantahuvila on Espoon kaupunginmuseon mukaan rakennustaiteellisesti kiinnostava ja arvokas.

Arkkitehtuurissa yhdistyvät funktionalismi ja 1950-luvun erämaaromantiikkaan liittyvät aiheet. Talon on piirtänyt arkkitehti Arvo O. Aalto.

Oleskelutilasta aukeaa Kolmoislammelle suuri ikkuna ja myös terassilta on komea näkymä järvelle ja luontoon.

Erillinen saunarakennus on aivan veden rajassa.

Kiinteistön rakennuksille on tehty kuntotarkastus vuonna 2021, jolloin ne on arvioitu pääasiallisesti kuntoluokitukseltaan tyydyttäviksi.

Kaupan yhteydessä Espoon kaupunki vuokraa kiinteistöstä liki 5 000 neliön määräalan 40 vuoden vuokrasopimuksella.

Yli 100-vuotias huvilarakennus Barrås sijaitsee puolestaan lähellä kauppakeskus Entresseä. Rakennuksella on paikallishistoriallista merkitystä, koska se edustaa Espoon keskuksen varhaista rakennuskantaa.

Huvilan alkuperäinen koristeellinen ulkoasu on säilynyt hyvin, mutta sisätilat on jaettu kolmeksi asunnoksi.

Talossa vuonna 2021 tehdyn kuntoarvion mukaan se on tyydyttävässä kunnossa. Talon ja sen pihapiiri kunnostaminen vaativat aikaa ja joustavaa budjettia. Huvila myydään tarjouskaupalla.

Molemmat rakennukset myydään tarjouskaupalla. Kohteiden kiinteistönvälittäjänä on Kahdeksas päivä.