Espooseen tulee jättimäinen pysäköintilaitos – paikat 800 sähköautolle

Rakennusyhtiö YIT rakentaa suuren kalliopysäköintilaitoksen Espoon Keilaniemenrantaan. YIT:n mukaan kaksikerroksiseen pysäköintilaitokseen tulee noin 1 600 autopaikkaa, joista puolessa 800 on sähköautojen latausmahdollisuus.

Kallioon louhittavan laitoksen rakentaminen alkaa elokuussa ja sen on määrä valmistua 2026.

– Tässä teknisesti vaativassa hankkeessa pääsemme käyttämään infrarakentamisen huippuosaamistamme kehittyvässä kaupunkiympäristössä, kuvailee tiedotteessa YIT:n Infra-segmentin johtaja Pasi Tolppanen.

Pysäköintilaitos tehdään yhteishankkeena, jossa ovat mukana kiinteistökehitysyhtiö HGR Property Partners, eläkevakuutusyhtiö Ilmarinen sekä YIT:n perustama Keilaniemen Kiinteistökehitys Strike Ky.

Rakennusurakan arvo YIT:lle on noin 100 miljoonaa euroa.

Kalliopysäköinti on osa laajaa Keilaniemenrannan kehitystä, josta Länsiväylä kertoi viime viikolla.

YIT on toteuttanut Keilaniemenrantaan aiemmin muun muassa Keilaniemen Accountor Towerin, eli Raaden hampaana tunnetun toimistotornitalon peruskorjauksen.

Lisäksi yhtiö on rakentanut uuden keskusaukion paviljonkeineen, ja myös tulevan raidejokeri-pikaratikan pääasema valmistuu alueelle.

Lue myös: Näin hurjasti Suomen talouden kärkialue muuttuu Espoossa – "On iso juttu, on se, että hankkeita on näin valtavasti"

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut