Kahden pariskunnan miehet kohtasivat rajusti Espoossa – "nyrkkeilijän asennon" ottanut kuljettaja ei niellyt väitettä omituisesta suuntavilkkusäännöstä

Kiista kaistanvaihdosta johti kovasanainseen riitelyyn sekä kiistanalaiseen loukkaantumiseen Espoon Leppävaarassa lokakuussa 2019.

Länsi-Uudenmaan käräjäoikeus ratkoi kahden miesautoilijan välistä riitaa liki kolme vuotta myöhemmin.

Oikeus päätyi määräämään 48-vuotiaalle mieskuljettajalle sakkoja liikenneturvallisuuden vaarantamisesta sekä vahingonteosta. Toisena osapuolena olleen 54-vuotiaan miehen syyte pahoinpitelystä sen sijaan kaatui.

Osapuolina ja todistajina riidassa olivat myös miesten puolisot, jotka olivat tapahtumahetkellä autoissa.

Mutkikkaat tapahtumat alkoivat Vanhalta Turuntieltä, kun 48-vuotias kuljettaja kiilasi autollaan 54-vuotiaan auton eteen busseille tarkoitetulla kaistalla.

54-vuotias oli ryhmittynyt bussikaistalle aikomuksenaan kääntyä tieltä kauppakeskus Gallerian suuntaan.

48-vuotias selitti oikeudessa, että suuntavilkkua ei tarvitse käyttää kyseisessä kohdassa, koska bussikaistaa ajaneen henkilöauton kuljettajan tuli väistää tälle kaistalle siirtyvää ajoneuvoa.

Oikeus totesi, ettei miehen väitteelle löydy perustetta tieliikennelaista.

54-vuotiaan mukaan hän sai katsella tilanteessa myös vastapuolen keskisormea, mutta oikeus ei käsitellyt tätä yksityiskohtaa.

Joka tapauksessa tilanne eskaloitui, kun molemmat kuljettajat pysäyttivät autonsa tienlaitaan ja perässä ajanut tuli ulos autostaan kiilaajan luo.

Tienposkessa syntyi sanaharkka, jonka tuoksinassa 54-vuotias otti muun ohessa uhkaavan "nyrkkeilijän asennon".

48-vuotias väitti, että toinen osapuoli olisi myös syyllistynyt pahoinpitelyyn ja repinyt hänet ulos autosta.

Oikeus arvioi 54-vuotiaan käytöksen olleen aggressiivista, muttei uskonut väitettä pahoinpitelystä, sillä 48-vuotias oli toisaalla itsekin todennut ottaneensa turvavyön pois ja astuneensa ulos.

Riitely jatkui 54-vuotiaan palattua autolleen. 48-vuotias seurasi tällöin perässä ja yritti estää toista osapuolta poistumasta paikalta asettumalla auton eteen.

Seurasi epämääräinen yhteenotto, jonka tuoksinassa 48-vuotias sanoi loukanneensa polvensa vastapuolen ajettua autolla hänen päälleen.

54-vuotias puolestaan kiisti päälleajon ja sanoi ajaneensa pois hiljaisella nopeudella.

Oikeus piti uskottavana, että 54-vuotiaan auto oli ainakin koskettanut 48-vuotiasta. Tätä tuki muun muassa puolison todistajalausunto. Lisäksi mies oli käynyt heti seuraavana päivänä lääkärissä, joka tosin ei nähnyt polvessa turvotusta tai mustelmaa.

54-vuotiaan saama pahoinpitelysyyte kaatui kuitenkin lopulta, koska hänen syyllisyydestään jäi varteenotettava epäily.

Oikeus totesi muun muassa, että 48-vuotiaan miehen väitteet tapahtumista olivat osin liioiteltuja, sillä mies kertoi esimerkiksi kaatuneensa maahan, mitä jutussa saatu muu näyttö ei tukenut.

Lisäksi 48-vuotias oli potkaissut paikalta poistunutta 54-vuotiaan autoa ainakin kerran.

Tilanne laukesi lopulta molempien kuljettajien ajettua kauppakeskuksen parkkihalliin, jonne riitaa tuli selvittämään poliisi.

48-vuotias sai maksettavakseen 45 päiväsakkoa, josta kertyy 270 euroa. Lisäksi miehen tulee maksaa 80 euron rikosuhrimaksu.

Tiistaina annettu tuomio ei ole vielä lainvoimainen.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut