Kirkkonummi hieroo historiansa suurinta kauppaa – yksityiskohdat yhä salassa

Kirkkonummen kunnan uuden hyvinvointikeskuksen myynnistä jatketaan neuvotteluja. Kunnanhallitus hyväksyi viime maanantaina ostajaehdokkaan kanssa tehdyn aiesopimuksen.

Sopimuksen yksityiskohtia kuten kauppahintaa ei vielä julkisteta. Asia tulee uudelleen päätöksentekoon kesän jälkeen, jos myyntiehdoista päästään sopuun.

Lue myös: 50 miljoonan euron jättikauppa etenee – ehdot salataan toistaiseksi

Kunnanhallitus päätti kaksi viikkoa sitten, että ostajaehdokkaaksi valitaan neljästä tarjouksesta LähiTapiolan kokoama sijoittajaryhmä, johon kuuluu muun muassa eläkevakuuttajia ja -rahastoja.

Sama ryhmä osti alkuvuodesta Espoon sairaalan Espoon kaupungilta. Hinta oli selvästi enemmän kuin mitä kaupunki oli kiinteistöstä maksanut.

Kirkkonummella on myös lähdetty siitä, että hyvinvointikeskuksesta saadaan vähintään sama hinta tai mieluummin enemmän kuin mitä keskuksen rakentaminen on tullut maksamaan.

Rakennuskustannukset ovat olleet runsaat 48 miljoonaa euroa.

Hanke on kunnan tähän asti suurin investointi, ja siten sen myyntikin olisi kunnan kaikkien aikojen suurin yksittäinen kauppa.

Hyvinvointikeskus on valmis ja se otetaan käyttöön 1.12. eli kuukautta ennen kuin kiinteistö siirtyisi kunnalta uuden Länsi-Uudenmaan hyvinvointialueen vastuulle.

Myyntituloilla on tarkoitus pienentää kunnan velkataakkaa.

Viime vuodenvaihteessa kunnalla oli velkaa noin 240 miljoonaa euroa. Tänä vuonna on arvioitu, että lisävelkaa tarvitaan noin 23 miljoonaa euroa.

Hyvinvointikeskuksen mahdollisesta myynnistä päättää kunnanvaltuusto, joka kokoontuu seuraavan kerran syyskuun alkupuolella.

Mainos: HotLips

Etusivulla nyt

Mainos: Suomen luontokeskus Haltia

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut