Ravintolan tarjoilija tappoi asiakkaan – kivääri oli ladattuna takahuoneessa, kaksi laukausta osui päähän

Länsi-Uudenmaan käräjäoikeus on tuominnut 46-vuotiaan miehen taposta, joka tapahtui viime maaliskuussa ravintolassa Kirkkonummen keskustassa torin varrella.

Lähes 10 vuoden vankeustuomion saanut mies oli töissä Ravintola Hullussa Kukossa, kun sisään tuli ennestään tuttu asiakas, jolla oli porttikielto kyseiseen ravintolaan.

Tarjoilija oli säilyttänyt pienoiskivääriä ravintolan takahuoneessa ladattuna.

Hän poistui ravintolan tiskiltä henkilökunnan käytävän kautta ravintolan takahuoneeseen, otti siellä olleen pienoiskiväärin, palasi käytävän baaritiskin puoleiselle ovelle ja avasi tulen kohti ravintolasalissa ollutta miestä.

Pelastuslaitoksen ensihoitoyksiköiden saapuessa tekopaikalle mies oli eloton, mutta ensihoitajat saivat sydämen lyömään hetkeksi.

Hoitotoimenpiteistä huolimatta mies menehtyi, ja ensihoito lopetti elvytystoimenpiteet tuloksettomina tekopaikalla. Kaksi laukausta oli osunut uhrin päähän ja yksi kylkeen.

Tarjoilija kiisti oikeudessa syyllistyneensä tappoon, mutta myöntänyt sinänsä menettelyllään aiheuttaneensa miehen kuoleman ampumalla hätävarjeluna suojellakseen muiden ja itsensä henkeä ja terveyttä.

Tarjoilijan mukaan ravintolaan tulleen miehen käytös ja tiedetty tausta oli antanut perustellun aiheen olettaa, että hän oli ollut aseistautunut.

Ravintolaan tulleella miehellä ei ollut asetta eikä minkäänlaista astaloa mukanaan. Hän oli aiheuttanut häiröitä ennenkin samassa ravintolassa, ja poliisi oli kutsuttu paikalle.

Tarjoilija katsoi toimineensa hätävarjelutilanteessa.

Oikeus piti selvänä, että kyseessä on tappo, mutta hätävarjelun osuutta jouduttiin pohtimaan.

Vaihtoehtoisena rangaistusvaatimuksena oli tappo hätävarjelun liioitteluna tehtynä.

Oikeus ei uskonut hätävarjeluperusteluja, vaan tuomitsi ampujan taposta. Rangaistusta tuli myös ampuma-aserikoksesta ja huumausainerikoksesta.

Yhteinen rangaistus on 9 vuotta ja 8 kuukautta vankeutta. Mies on ollut jo vangittuna.

Länsi-Uudenmaan käräjäoikeuden 29.6. antama tuomio ei ole vielä lainvoimainen.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut