Espoo keskittää lapsiperheiden palveluita – vuoden päästä avautuvassa keskuksessa työskentelee 190 henkilöä

Niittykummussa avataan syksyllä 2023 uusittu perhekeskus, joka kokoaa Matinkylän, Olarin, Tapiolan ja Espoonlahden alueiden lapsiperheiden palveluita samaan rakennukseen, kerrotaan Espoon kaupungin tiedotteessa.

Saman katon alta löytyy jatkossa muun muassa Tapiolan neuvola, lasten kuntoutuspalvelut, perheneuvola, perhesosiaalityö, lastenpsykiatrinen yksikkö ja lastensuojelu.

Perhekeskuksen tilat sijaitsevat osoitteessa Niittyportti 4 Länsiväylän ja Niittykummun metroaseman välissä.

Perhekeskukseen on hyvät julkisen liikenteen yhteydet.

Rakennukseen tehtävässä perusparannuksessa panostetaan tiedotteen mukaan erityisesti tilojen toimivuuteen ja viihtyisyyteen.

Kyseessä on Espoon toinen perhekeskus. Ensimmäinen perhekeskus sijaitsee Espoon keskuksessa, jossa lapsiperheiden palvelut ovat jo samassa rakennuksessa.

Niittykummun perhekeskuksesta tulee noin 190 henkilön työpaikka.

– Perhekeskustoimintaa kehitetään koko Espoon ja Länsi-Uudenmaan alueella. Perhekeskukseen saamme nykyistä toimivammat työskentely- ja asiakastilat. Perheet voivat saada entistä kattavammin palveluita, kun taas henkilöstölle voimme tarjota paremmat tilat moniammatilliseen työskentelyyn, sanoo Espoon perhe- ja sosiaalipalvelujen johtaja Mari Ahlström.

Niittykummun perhekeskuksen rakennus peruskorjataan ja sisääntuloon rakennetaan uusi moderni aulatila. Perhekeskuksen tilat sijat rakennuksen toisessa kerroksessa. Tilat suunnitellaan ja toteutetaan niin, että ne vastaavat perhepalveluiden tarpeita ja tukevat ammattilaisten yhteistyötä, tiedotteessa todetaan. Tavoitteena on, että perheet saavat tarvitsemansa palvelut matalalla kynnyksellä saman katon alta.

Perhekeskuksen kehittäjänä toimii tiedotteen mukaan HGR Property Partners Oy, jonka kanssa kiinteistöön on tehty 15 vuoden vuokrasopimus. Mukana suunnittelussa on arkkitehtitoimisto PES-Arkkitehdit Oy ja urakoitsijana toimii NCC.

– Tiloihin suunnitellaan erikokoisia vastaanotto- ja ryhmätyötiloja sekä valoisat yleiset tilat puutarhanäkymillä. Kohteen suunnittelussa hyödynnetään myös Espoon Keskuksen perhekeskuksesta saatuja kokemuksia, jotta lopputuloksena saadaan aikaiseksi parhaat mahdolliset tilat niiden käyttäjille, toteaa tiedotteessa HGR Property Partners Oy:n kiinteistökehitysjohtaja Ilkka Mäkelä.

Mainos: HotLips

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut