Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tästä nyt puhutaan: Maija, 76, ja Aimo, 80, iloitsevat uudesta jättiterassista – "Valitsimme lonkerot"

Nyt ei tarvitse lähteä Helsinkiin, Viaporintorin terassin asiakkaat iloitsevat. Örinäporukkaa ei terassilla ole.

Espoon ensimmäinen jättiterassi Leppävaaran Viaporintorilla jättiterassi saa kiitosta sekä asiakkailta että kokeneelta yrittäjältä.

Kauniaisissa asuvat Maija, 76, ja Aimo Hänninen, 80, asioivat Sellossa ja poikkesivat 400-paikkaiselle terassille.

– Olemme tällä terassilla ensimmäistä kertaa. Tällaisella helteellä on kiva, kun täällä vähän tuuleekin, Maija Hänninen sanoo.

– Valitsimme lonkerot, mutta jääkahvi olisi ollut hyvä vaihtoehto.

Pariskunnan puheenaiheita ovat tänä kesänä olleet Ukraina, Putin, Nato ja hintojen nousu.

– Yrittäjät ovat huomanneet, että inflaatio laukkaa ja nyt hintoja nostetaan kerran viikossa, rouva tuhahtaa.

– Käyn siskoni ja yhteisen ystävän kanssa säännöllisesti tuolijumpassa. Siellä puhutaan aina siitä, mikä kremppa kiristää.

Eija Kanniainen-Ikonen, 67, ja Sakari Ikonen, 70, iloitsevat siitä, että tyhjä aukio on muutettu viihtyisäksi terassiksi.

– Nyt ei tarvitse lähteä Helsinkiin terassille. Tämä on ikään kuin meidän pihaterassin jatke, Eija Kanniainen-Ikonen sanoo.

– Tämä on kohtaamispaikka etenkin iltaisin ja viikonloppuisin.

Kiinteistövälittäjinä toimivalla pariskunnalla on tapana poiketa terassille töiden jälkeen ottamaan jotain pientä syötävää. Tuttujakin tavataan.

Tätä on kaivattu.

– Kun meillä on koirat mukana, tulee juteltua tuntemattomienkin kanssa. Se on kiva, että koiratkin saa tuoda tänne, Sakari Ikonen sanoo.

Kauniita kesäpäiviä synkistävät uutiset Venäjän hyökkäyssodasta Ukrainaan. Sodan varjossa koronakin tuntuu nyt pieneltä asialta.

– Kyllä tilanne rauhoittuu. Suomen valtion johto on maailman huippua ja on hoitanut asiat hyvin. Olen samaa mieltä Niinistön kanssa siitä, että ei pidä hötkyillä, Ikonen toteaa.

Tuoreimmat kuulumiset puolen vuoden ajalta olivat Villen, 34, ja Arin, 38, puheenaiheena.

Villen mukaan maailmassa on tällä hetkellä monenlaisia huolenaiheita: kapitalismi, uusliberalismi, sota ja ilmastonmuutos.

– Jokainen voi ja jokaisella on velvollisuus vaikuttaa asioihin. Arjessa voi tehdä paljon, esimerkiksi ilmastonmuutosta voi torjua omia kulutustottumuksiaan muuttamalla, kun vaihtaa kasvisruokaan ja miettii, millä kulkee.

Ari puolestaan on seurannut huolestuneena uutisia siitä, miten isojen teknologiayritysten toiminta vaikuttaa ihmisten elämään.

Vuosikymmeniä sitten työelämässä ystävystyneet Margareta Johansson sekä Riitta ja Kirsti kävivät ensin ravintola Basessa syömässä ja tulivat sitten jatkamaan juttua terassille.

– Muutin 17 vuotta sitten vähän harmistuneena Rummunlyöjänkadulle, mutta sitten tajusin, että kaikki palvelut ovat vieressä, Margareta Johansson sanoo.

– Terassi on kiva, mutta miten kävisi, jos olisi sadekesä, hän ihmettelee.

Naiset nauttivat terassilla jälkiruuaksi jäätelöt.

– Kioskissa oli myynnissä vain yksi annoskoko. Olisi kiva, jos olisi vaihtoehtoja. Yhdestä annoksesta riitti meille kolmelle ja vielä koirallekin.

Naisten puheenaiheena olivat taloyhtiöiden remontit ja matkailu. Maailmantilanne, etenkin sota Ukrainassa, huolettaa tietysti.

The Gallows Birdin kojussa juomia myyvä Titta kertoo, että palaute asiakkailta on ollut poikkeuksetta positiivista. "Tätä on kaivattu", on sanonut joka ikinen.

– Örinäporukka puuttuu eikä häiriöitä ole ollut. Terassi on hieno kasvojenkohotus Viaporintorille.

 The Gallows Birdin perustaja Thomas Aschan on myös tyytyväinen.

– Hauskaa, että sain kesätöitä, kun olin kaksi vuotta tulottomana, hän virnistää korona-aikaan viitaten.

Aschan sanoo, että hänen ennakko-odotuksena olivat tosi pienet.

– Tilasin tavaraa varovaisella kädellä, ja myytävät loppuivat alkuun kesken.

Työvoiman saaminen on ollut haaste ja sitä on Aschanin mukaan "raavittu pystymetsästä".

– Yhden sadepäivän terassi on ollut kiinni, toisena sateisena päivänä myynti jäi muutamaan kymppiin, mutta hyvänä päivänä puhutaan tuhansista euroista.

Kesähelteellä moni valitsee vehnäoluen, ja myös saksalaiset pilsnerit käyvät kaupaksi. Neljän tuotteen maistelulauta on myös ollut suosittu vaihtoehto.

– Viaporintori on nyt noussut laajempaankin tietoisuuteen, koska ihmiset ottavat someen kuvan oluestaan ja kertovat maistelevansa sitä Viaporintorilla, Titta kertoo.

Juttua on muokattu 11.7. klo 14. Aimo "asiakkaan" nimi on Arto.