Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Länsi-Uudenmaan poliisi tehostaa eräneuvontaa – kalastajille ja metsästäjille "kuuma linja"

Länsi-Uudenmaan poliisilaitos on ottanut käyttöön virkasähköpostilaatikon eräasioita varten, kerrotaan poliisin tiedotteessa.

Uuden sähköpostilaatikon tavoite on se, että metsästykseen ja kalastukseen liittyvää tilannekuvaa voidaan ylläpitää tehokkaasti koko poliisilaitoksen alueella. Yhteinen sähköposti sujuvoittaa poliisin mukaan myös tiedonkulkua ja kansalaisten opastamista.

− Kansalaiset ja yhteistyökumppanit voivat kysyä virkasähköpostilaatikon kautta neuvoa ja opastusta mistä tahansa poliisille kuuluvasta metsästykseen tai kalastukseen liittyvästä asiasta, kertoo ylikomisario Aapo Isoaho.

Uusi osoite on jo julkaistu poliisin nettisivuilla, Länsi-Uudenmaan poliisilaitoksen yhteystietosivustolla. Sähköpostiosoite on erayhdyshenkilot.lansi-uusimaa@poliisi.fi.

Erävalvonnan tarve Länsi-Uudellamaalla korostui vuonna 2020, kun Nuuksion kävijämäärät kasvoivat koronapandemian myötä.

Toukokuussa 2021 Länsi-Uudenmaan poliisilla oli 12 eräpoliisia, ja se jalkautui Metsähallituksen kanssa retkiratsian merkeissä kiertämässä kansallispuistoa.

Retkiratsioiden lisäksi merkittäviä tehtäviä ovat tiedotteen mukaan kalastuksen ja metsästyksen valvonta ja siihen liittyvä ohjeistaminen.

Erävalvonnassa keskeistä on Länsi-Uudenmaan poliisin mukaan myös yhteistyö. Mukana työssä ovat esimerkiksi Suomenlahden merivartiosto, Metsähallitus ja Suomen riistakeskus sekä paikalliset riistanhoitoyhdistykset ja metsästysseurat.