Helsinki Photo Festivalista voi nauttia Espoossa jopa ympärivuorokauden – maksuttomassa näyttelyssä esillä lahjakkaiden nuorten teoksia

Hanasaaren Taidepuistossa avataan pohjoismainen yhteisnäyttely Nordic Village, joka esittelee lahjakkaita nuoria valokuvaajia Tanskasta, Ruotsista, Norjasta, Suomesta, Islannista ja Virosta.

Nordic Village -yhteisnäyttelyn teema on tänä vuonna Believe, usko. Pohjoismaisista valokuvaajista ja kuraattoreista koostuva tuomaristo on valinnut yhteisnäyttelyyn osallistuvat valokuvaajat.

– Vierailijat voivat rauhassa tutustua teoksiin eri puolilla Taidepuistoa, joka on yleisölle aina avoinna, kertoo Hanasaaren projektipäällikkö Tiinaliisa Granholm.

Näyttely on osa Helsinki Photo Festivalia, joka levittäytyy eri puolille pääkaupunkiseutua 7. heinäkuuta alkaen.

Hanasaaren Galleriassa nähdään myös osana HelPhoto-festivaalia ruotsalaisen Carl-Mikael Strömin yksityisnäyttely, jonka on kuratoinut Helsinki Photo Festivalin taiteellinen johtaja Rafael Rybczynski.

– Carl-Mikael Strömin teokset ovat – samalla kun eivät ole – valokuvia. Erilaisia tekniikoita yhdistämällä hän antaa valokuvilleen uusia ulottuvuuksia ja luo niistä uniikkeja taideteoksia, sanoo Rybczynski.

Valokuvanäyttelyt ovat esillä Hanasaaressa 2. lokakuuta 2022 asti ja niihin voi tutustua ilmaiseksi. Pohjoismaisen valokuvataiteen katselmus huipentuu Hanasaaressa 9.9.2022 järjestettävään seminaariin, johon osallistuu taiteilijoita, galleristeja, valokuvauksen opettajia, toimittajia ja kirjankustantajia eri puolilta Pohjolaa.

Hanasaaren taide

Hanasaaren kokoelmaan kuulu noin 300 taideteosta.

Suurin osa taiteesta on hankittu jo ennen vuotta 1975, jolloin Hanasaaren kulttuurikeskus vihittiin käyttöön.

Viimeaikaisia teoshankintoja ovat muun muassa Susanne Gottbergin ja Markus Kåhren Taidekäytävä sekä Islannin valtion virallinen lahja 100-vuotiaalle Suomelle, kuvanveistäjä Hreinn Friðfinnssonin lasiveistos.

Taidepuistossa on teoksia menestyneiltä pohjoismaisilta taiteilijoilta, mukana muun muassa tanskalainen Jeppe Hein, ruotsalainen Anna Uddenberg, norjalainen Børre Sæthre ja suomalainen Kaarina Kaikkonen.

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Mainos: HotLips

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut