Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Helsinki Photo Festivalista voi nauttia Espoossa jopa ympärivuorokauden – maksuttomassa näyttelyssä esillä lahjakkaiden nuorten teoksia

Hanasaaren Taidepuistossa avataan pohjoismainen yhteisnäyttely Nordic Village, joka esittelee lahjakkaita nuoria valokuvaajia Tanskasta, Ruotsista, Norjasta, Suomesta, Islannista ja Virosta.

Nordic Village -yhteisnäyttelyn teema on tänä vuonna Believe, usko. Pohjoismaisista valokuvaajista ja kuraattoreista koostuva tuomaristo on valinnut yhteisnäyttelyyn osallistuvat valokuvaajat.

– Vierailijat voivat rauhassa tutustua teoksiin eri puolilla Taidepuistoa, joka on yleisölle aina avoinna, kertoo Hanasaaren projektipäällikkö Tiinaliisa Granholm.

Näyttely on osa Helsinki Photo Festivalia, joka levittäytyy eri puolille pääkaupunkiseutua 7. heinäkuuta alkaen.

Hanasaaren Galleriassa nähdään myös osana HelPhoto-festivaalia ruotsalaisen Carl-Mikael Strömin yksityisnäyttely, jonka on kuratoinut Helsinki Photo Festivalin taiteellinen johtaja Rafael Rybczynski.

– Carl-Mikael Strömin teokset ovat – samalla kun eivät ole – valokuvia. Erilaisia tekniikoita yhdistämällä hän antaa valokuvilleen uusia ulottuvuuksia ja luo niistä uniikkeja taideteoksia, sanoo Rybczynski.

Valokuvanäyttelyt ovat esillä Hanasaaressa 2. lokakuuta 2022 asti ja niihin voi tutustua ilmaiseksi. Pohjoismaisen valokuvataiteen katselmus huipentuu Hanasaaressa 9.9.2022 järjestettävään seminaariin, johon osallistuu taiteilijoita, galleristeja, valokuvauksen opettajia, toimittajia ja kirjankustantajia eri puolilta Pohjolaa.