Espoo säilytti kärkisijansa aurinkosähkön pientuottajana – Salo kirii kakkosena, Lohja kolmosena

Eniten aurinkoenergiaa löytyy Espoosta, Salosta, Lohjalta, Kaarinasta ja Paraisilta Carunan julkaiseman tuoreen tiedotteen mukaan.

Carunan verkkoalueella on heinäkuussa 2022 yhteensä yli 14 000 aurinkoenergian pientuottajaa. Määrä on kasvanut viime vuosina valtavasti.

Vuoden 2022 aikana aurinkosähkön käyttöpaikkojen määrä Carunan alueella on lähes yhtä paljon kuin koko vuoden 2021 aikana yhteensä.

Espoossa on yhteensä 1 300 aurinkoenergian käyttöpaikkaa heinäkuussa 2022. Salossa on tuhat ja Lohjalla reilut 700 käyttöpaikkaa.

Kaarinassa aurinkoenergian käyttöpaikkoja on 680 ja Paraisilla 530. Tästä joukosta eniten aurinkosähkön pientuottajia suhteessa asukaslukuun asuu siis Paraisilla.

– Aurinkosähkön pientuottajien määrä Carunan verkossa on kasvanut todella nopeasti. Vuonna 2021 määrä oli 12 000, kun se vuonna 2020 oli 9 400. Kolmessa vuodessa aurinkosähkön pientuottajien määrä Carunan verkkoalueella on kolminkertaistunut, Carunan innovaatiopäällikkö Verneri Kohonen kertoo tiedotteessa.

Kotitalouksilla on merkittävä rooli energiamurroksessa. Aurinkopaneelit ovat lisänneet suosiotaan kaikkialla Suomessa.

– Lisääntyneen kasvun taustalla on huoli ilmastosta ja energian hinnasta, Kohonen sanoo.

Carunan maaliskuun 2022 kyselyn mukaan yli puolet suomalaisista (56 %) haluaisi käyttää kotona tai mökillä itse tuottamaansa aurinkoenergiaa päivittäiseen sähkönkulutukseensa.

Lue myös: Aurinkovoimala lämmittää espoolaisperheen käyttöveden ja lataa auton – "Tästä kertoo muille mieluummin kuin siitä, että olisi hankkinut öljykattilan pörisemään"

Eniten aurinkoenergiasta ovat kiinnostuneet paritalo- (65 %) ja omakotitaloasujat (62 %). Rivitaloasujista aurinkoenergian tuotanto kiinnostaa 59 prosenttia ja kerrostaloasujista 48 prosenttia.

Mainos: HotLips

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut