Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mies puukotti entistä naisystäväänsä yli 30 kertaa – oikeus määräsi mielentilatutkimukseen

Länsi-Uudenmaan käräjäoikeus on antanut välituomion Espoon Haukilahdessa tapahtuneesta veriteosta.

Oikeus määräsi Harri Puhjon mielentilan tutkittavaksi ja päätti, että pääkäsittelyä jatketaan, kun mielentilatutkimus on valmistunut.

Puhjo pyysi oikeudelta, että hänen mielentilansa määrätään tutkittavaksi. Uhrin omaiset vastustivat pyyntöä.

Käräjäoikeus katsoo välituomiossa, että Puhjo menetteli lähes kaikilta osin syytteessä kuvatulla tavalla. Oikeus ratkaisee kuitenkin vasta mielentilatutkimuksen jälkeen, mihin rikoksiin hän on syyllistynyt.

Harri Puhjo surmasi Espoon Haukilahdessa entisen naisystävänsä lyömällä tätä teräaseella yli 30 kertaa.

Tapaus sattui 21.2.2022. Puhjo oli mennyt aamulla odottamaan naista tämän rappukäytävään. Hän odotti noin tunnin ja 20 minuutin ajan.

Kun Puhjo tapasi naisen, hän löi tätä veitsellä kasvoihin, kaulaan, ylä- ja keskivartalon alueelle, yläraajoihin ja toiseen alaraajaan.

Nainen kuoli saamiinsa vammoihin noin 15 minuutin päästä tapahtumasta.

Syyttäjä vaatii Puhjolle rangaistusta murhasta, laittomasta uhkauksesta, vainoamisesta ja lähestymiskiellon rikkomisesta.

Ennen surmatyötä Puhjo oli muun muassa uhannut tappaa naisen, lähettänyt tälle 1 895 tekstiviestiä ja rikkonut toistuvasti 4.5.2021 määrättyä lähestymiskieltoa.

Pääkäsittelyä jatketaan käräjäoikeuden erikseen ilmoittamana aikana.