Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Espoolainen varavaltuutettu ja lautamies joutui poliisikuulusteluun – "Olen kirjoittanut sen huolestuneena äitinä"

Espoolainen varavaltuutettu ja Länsi-Uudenmaan käräjäoikeuden lautamies Pia Polviander (sit.) kertoo joutuneensa poliisitutkintaan Facebook-kirjoituksestaan.

Tillinmäessä asuva Polviander on 54-vuotias kahdeksan lapsen äiti ja sosiaali- ja terveysalan opiskelija. Hän on entinen perussuomalainen.

Polviander julkaisi kirjoituksen 4.5.2021. Se käsittelee erittäin kovin sanoin maahanmuuttajien tekemiä rikoksia.

Polviander kertoo, että hän oli poliisikuulustelussa torstaina ja odottaa nyt, nostaako syyttäjä syytettä. Tapausta tutkitaan kansanryhmää vastaan kiihottamisena.

Poliisitutkinta oli Polvianderin mukaan yllätys ja pettymys.

– Olen kirjoittanut sen huolestuneena äitinä. Onhan Länsiväylässäkin ollut paljon juttua, miten Espoossa on ryöstetty merkkivaatteita päältä ja viety puhelimia. Meidän perheellä on asiasta useita omakohtaisia kokemuksia, hän sanoo.

Polvianderin mukaan hänen poikansa kotiin tunkeutui viime vuonna kolme miestä, jotka ryöstivät tämän veitsellä.

– Se on menossa oikeuteen. Kolme viikkoa sitten minun 16-vuotiaalta pojaltani yritti kymmenen maahanmuuttajan porukka repiä kassia, mutta hän sai pidettyä siitä kiinni ja ohikulkija tuli auttamaan häntä.

Polviander kertoo, että hän halusi kirjoituksellaan nostaa esiin jengiytymiseen liittyviä ongelmia.

– En halua loukata mitään tiettyä kansanryhmää vaan kirjoitan yleisesti maahanmuuttajajengeistä, joihin värvätään yhä nuorempia. Malli tulee Ruotsista ja Tanskasta. Olen oikeasti huolissani lasten puolesta.

Polviander kertoo saaneensa satoja tukiviestejä, kun hän kertoi joutuvansa poliisikuulusteluun.

– Osa olisi jopa tullut kuulusteluun tukemaan minua.

Pia Polviander valittiin Länsi-Uudenmaan käräjäoikeuden lautamieheksi viime syksynä. Länsiväylä kertoi 27.10.2021, että hänellä on vanha rikostuomio vuodelta 2014.

Tuomio liittyi hänen entisen aviomiehensä tekemiin liiketoimiin eikä estänyt Polvianderia toimimasta lautamiehenä.

Edit 9.7.2022 klo 18.45.: otsikon sanamuotoa muutettu ja poistettu epäily rikoksesta.