Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

"Pitsireunuksilla koristettuja pyöräilyshortseja, napapaitoja ja oversize-hawaijipaitoja" – Verottaja lähestyy nuoria erikoisella viestillä

Verohallinto herättelee nuorisoa Facebookissa epätavallisella tavalla kertomaan sille tilinumeronsa, jotta verottaja voi lähettää nuorille veronpalautuksia.

– Pitsireunuksilla koristettuja pyöräilyshortseja, napapaitoja ja oversize-hawaijipaitoja roikkuu lähdes jokaisen sohvan ja tuolin selkänojalla, mitä asunnosta löytyy. Yrität nuuskutella, mikä vaatekappale tuoksuu vielä vienosti enemmän parfyymilta kuin haisee hieltä, Verohallinnon 8. heinäkuuta aamupäivällä julkaisema teksti alkaa.

Seuraavaksi verottaja käy läpi paikkoja, joissa nuori halunnee kesällä olla mieluummin kuin pohtimassa veroasioita.

Pian Verohallinto pääsee asiaansa.

– Fomo (fear of missing out) ei näytä näillä jo täysi-ikäisillä kuitenkaan koskevan esimerkiksi pyykinpesua tai tilinumeron ilmoittamista OmaVerossa. Yksi täysi-ikäisyyden merkki kun on, että et voi vanhempana enää hoitaa tilinumeron ilmoittamista veronpalautuksia varten nuoren aikuisesi puolesta. Mutta rakas huoltaja tai nuoren aikuisen verotukihenkilö: apuasi tarvitaan jälleen, se muistuttaa.

Verohallinto kirjoittaa, että siltä puuttuu vielä 29 000 tilinumeroa henkilöiltä, jotka saavat veronpalautuksia tänä vuonna. Heistä 2000-luvulla syntyneitä, veronpalautusten saannissa ensikertalaisia on iso joukko, 16 000. 1990-luvullakin syntyneitä kannattaa verottajan mukaan muistutella: heidän ikäluokastaan tilinumeroita puuttuu vielä 9 000.

– Jos tilinumeroa ei ilmoita meille ajoissa, edessä on ikävä yllätys. Rahoja ei saa vielä veronpalautuspäivänä. Keskiviikkona 27.7. on viimeinen päivä ilmoittaa tilinumero, jos veronpalautuspäivä on 3.8. Monella nuorella on, Verohallinto lopettaa poikkeuksellisen julkaisunsa.