Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Poliisi: Varkaat iskeneet Espoossa veneisiin – "Venettä oli samalla myös vahingoitettu"

Varkaat ovat iskeneet Länsi-Uudellamaalla veneisiin, tiedottaa Länsi-Uudenmaan poliisi.

Poliisin mukaan varkaita kiinnostavat veneen irtaimisto ja etenkin polttoaine. Ensimmäiset varkaat iskivät jo alkukesästä, kun osa veneistä oli vielä talvisäilytyksessä.

– Esimerkiksi Espoossa yhdestä veneestä vietiin näin bensaa ja irtaimistoa. Venettä oli samalla myös vahingoitettu. Lohjalla puolestaan varastettiin toukokuun lopussa erään veneen perämoottori, poliisista kerrotaan.

– Kesäkuun puolella veneistä vietiin etenkin eri kokoisia polttoainesäiliöitä. Esimerkiksi Espoossa kahdesta eri veneestä vietiin lyhyen ajan sisällä useampia veneissä olleita 25 litran polttoainesäiliöitä.

Rikoskomisario Katja Rekola kannustaa veneenomistajia suojaamaan omaisuutensa mahdollisimman huolellisesti. Samalla on hyvä kirjata itselle muistiin tärkeitä veneeseen liittyviä tietoja.

− Kirjoita muistiin ainakin perustiedot, kuten esimerkiksi veneen merkki ja tyyppi sekä moottorin valmistenumero ja tyyppi. Ota myös molemmista hyvät valokuvat, Rekola sanoo tiedotteessa.

Rekola kehottaa myös lukitsemaan veneen asianmukaisesti.

− Mieti myös, mitä irtaimistoa säilytät veneessä ja mitä sen sijaan voisit napata mukaan silloin, kun vene on pidemmän aikaa satamassa. Vakuutuksen ajantasaisuus ja kattavuus on lisäksi tärkeä tarkistaa.

Veneiden lähettyvillä ulkoilevia kansalaisia Rekola kannustaa tarkkaavaisuuteen.

− Jos havaitset toimintaa, joka vaikuttaa epäilyttävältä, ilmoita asiasta hätäkeskukseen numeroon 112.