Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Sinilevä lisääntyy Espoon rannoilla – neljällä uimarannalla runsaasti sinilevää

Sinilevähavainnot lisääntyvät pääkaupunkiseudun uimarannoilla.

Espoossa on havaittu runsaasti sinilevää on havaittu Kivenlahden (päivitetty 11.7. kello 15), Hanikan (päivitetty 11.7. kello 10), Pitkäjärvellä Ruispellon (päivitetty 11.7. kello 9.30) ja Laaksolahden rannoilla (päivitetty kello 8.30).

Vähän sinilevää on havaittu OIttaan (päivitetty 11.7. kello 14.30), Klobbenin (päivitetty 11.7. kello 10.15), Matinkylän (päivitetty 11.7. kello 14.30) ja Haukilahden rannoilla (päivitetty 10.7. kello 18.15).

Helsingin kaupunki tiedotti, että Munkkiniemen uimarannalla on jo asetettu tiistaina 11.7. uintikielto rannalla todetun sinilevän massaesiintymän takia.

Sinilevää on havaittu Helsingissä runsaasti myös Tuorinniemen, Laajasalon, Puotilan, Seurasaaren ja Mustasaaren uimarannoilla. Näillä rannoilla kehotetaan välttämään uimista.

Uimarannoilla sinilevätilanne voi vaihdella tyypillisesti äkillisestikin tuulten suunnasta ja voimakkuudesta riippuen.

Ajankohtaiset tiedot suurten yleisten uimarantojen levätilanteesta löytyy ulkoliikuntakartta-palvelusta.

Pääkaupunkiseudun uimarantakausi on määritelty kesäkuusta elokuuhun eli käytännössä koululaisten kesäloman ajan. Tänä aikana uimaveden laatua seurataan säännöllisesti.

Rantavalvottujen uimarantojen uimaveden lämpötilat sekä rantavalvojien silmämääräisesti tekemät sinilevähavainnot näkee suoraan kunkin uimarannan kohdalta.

Rantojen tiedoista löytyvät myös linkit, joista pääsee siirtymään kyseisen kaupungin uimaveden laadunvalvonnan sivuille.