Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kauklahden katukuvaan ilmestyi "iloinen käärme" – 18-metrisellä veistoksella on taiteilijan mukaan kaksi tehtävää

Espoon Kauklahteen on asennettu kuvanveistäjä Antti Nordinin suurikokoinen veistos, tiedottaa Upeart ry.

Veistos toteutettiin tilaustyönä Espoon Asunnoille. Se on Espoon Asuntojen kiinteistön pihapiirissä osoitteessa Hansakallionkuja 3.

Hankkeen taidekoordinoinnista ja tuotannosta vastasi Upeart.

Maalatusta teräksestä valmistettu teos on noin 18 metrin pituinen ja nousee korkeimmillaan noin 160 senttimetrin korkeuteen.

– Teoksella on kaksi tehtävää. Sen lisäksi, että se toimii tilanjakajana merkitsemässä tontin rajaa, on se asukkaille myös visuaalinen koriste ja tilan muokkaaja, jonka päällä voi esimerkiksi istuskella. Kadun puolella veistos ilahduttaa ohikulkijoita, Antti Nordin sanoo tiedotteessa.

Teoksella ei ole vielä nimeä.

– En ole oikeastaan nimennyt teosta, koska ajattelin että asukkaat keksivät sille sopivan nimen aikanaan. Suomenlinnassa, jossa asun ja työskentelen, ovat ohikulkijat kutsuneet sitä muun muassa kolmiulotteiseksi graffitiksi, iloiseksi käärmeeksi ja madoksi, Nordin kertoo.

Viherhoidon asiantuntija Risto Vuori Espoon Asunnoilta kertoo, että ajatus taideteoksesta syntyi kohteen isännöitsijälle, kun näkyvälle paikalle tontin rinteeseen tarvittiin suoja-aitaa.

– Onhan sitä perinteistä aitaa jo nähty. Tontilta on hyvä näkyvyys niin pihan puolelle kuin risteyksen suuntaan kadulle, joten aluetta rajaavaa taideteosta alettiin ideoimaan yhdessä Upeartin kanssa. Lopulta muodostui ajatus maaston muotoa mukailevasta värikkäästä veistoksesta, joka näyttäytyy kiinnostavana pidemmällekin, Vuori sanoo tiedotteen mukaan.

Antti Nordin on opiskellut Suomen Taideakatemian koulussa 1979–1984. Hän on toteuttanut suuria veistoksia julkiseen tilaan, kuten vuonna 2015 ”Kaupunki liikkuu” -teoksen Imatran Mansikkalan liikenneympyrään.

Teostensa materiaaleina Nordin käyttää pääasiassa terästä, kiveä ja pronssia.