Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Nettihaut paljastavat: Espoo suosittu hakusana – tässä ovat Espoon suosituimmat asuinalueet

Helsingissä, Espoossa ja Turussa keskusta-alueet kasvattivat huhti–kesäkuussa uudelleen vetovoimaansa, selviää Oikotien tiedotteessa.

Espoossa suosituin asuinalue on Tapiola.

Kärkiviisikkoon mahtuivat myös Westend, Leppävaara, Olari ja Matinkylä.

Kymmenen joukkoon ylsivät Haukilahti, Laaksolahti, Mankkaa, Saunalahti, Espoonlahti. Laurinlahti on tiedotteen mukaan pudonnut kymmenen kärjestä.

Omistusasuntojen menekki jatkuu Suomessa vilkkaana. Oikotien Asunnot-palvelulla oli tiedotteen mukaan 2. vuosineljänneksen aikana käyttäjiä 15 prosenttia enemmän kuin viime vuonna vastaavaan aikaan.

Sähkön hinnan kallistuminen näkyy siinä, millaisia asuntoja suomalaiset ovat kiinnostuneita ostamaan. ”Maalämpö” oli huhti–kesäkuussa Oikotien omistusasuntohaun 6. käytetyin hakusana.

Toisaalta keskusta-alueilta poispäin suuntautunut asumisen koronatrendi näkyy yhä, sillä suosituin hakusana oli ”autotalli”, kolmanneksi suosituin ”uima-allas” ja neljänneksi suosituin ”hirsi”.

10 käytetyintä hakusanaa olivat autotalli, keskusta, uima-allas, hirsi, loft, maalämpö, Kouvola, Helsinki, ranta ja Espoo huhti–kesäkuussa.

Helsingissä Etu-Töölö jatkaa koko Suomen vetovoimaisimpana kaupunginosana, ja on ollut tiedotteen mukaan sitä jo vuosia. Mutta Taka-Töölö putosi huhti–kesäkuun aikana Helsingin halutuimpien kaupunginosien kärkikymmeniköstä.

Lauttasaari-buumi on kuvastanut keskusta-alueilta poispäin liikkunutta trendiä. Sikäli se kuvastaa tämänhetkistäkin tilannetta, että 2 osaa Lauttasaaresta ovat yhä Helsingin 10 vetovoimaisimman alueen joukossa, mutta suunta on ollut koko kuluvan vuoden alaspäin. Myllykallio ja Kotkavuori yltävät yhä kärkikymmenikköön, mutta kummankin asema on heikentynyt vuoden edetessä.

Kevään loma-asuntosesonki huipentui tiedotteen mukaan huhti–kesäkuussa. Suomen suosituimmaksi loma-asuntokohteeksi nousi Hämeenlinnan Lammi. Kärkikiinnostuksessa näkyy siis loma-asuntojen osalta kesämökkeily ja sijainti Etelä-Suomessa. Kolmasosa suomalaisista asuu Uudellamaalla, ja Lammi on noin tunnin automatkan päässä Helsingistä ja Tampereesta.

Kuitenkin Lappi kiinnostaa suomalaisia kesälläkin, sillä Kittilän Levi oli kevään loma-asuntosesongin toiseksi halutuin paikka. Sen jälkeen halutuimmat loma-asuntokohteet olivat Oikotiellä Sastamalan Kiikoinen, Kuopion Tahko, Kouvolan Jaala, Paraisten Nauvo, Raaseporin Tammisaari, Paraisten Korppoo sekä Tammelan Liesjärvi.

Oikotie seuraa kuuden suurimman kaupungin kaupunginosien vetovoimaa kolmen kuukauden välein. Koronakriisi on tuonut tiedotteen mukaan uusia ilmiöitä suomalaiseen kaupunkiasumiseen ja aiheuttanee vaikutuksia vielä tulevaisuudessakin. Suurimpien kaupunkien suosituimpien – eli maan suosituimpien – kaupunginosien vetovoiman seuraaminen jäsentää kaupunkiasumisen trendejä.

Suomen kuuden suurimman kaupungin kaupunginosien vetovoimavertailu näkyy Oikotien omistusasuntohaun suosituimmista hauista. Suomen kuusi suurinta kaupunkia ovat Helsinki, Espoo, Tampere, Vantaa, Oulu ja Turku. Vetovoimavertailu kertoo, mistä kaupunginosista haetaan omistusasuntoja eniten. Vertailu ei kerro, mistä asunnot ostetaan, vaan mistä asunnot haluttaisiin ostaa.