Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Länsi-Uudenmaan poliisi: Passia hakiessa on varauduttava jopa kolmen kuukauden jonoihin – tietty alue ja viikonpäivä pahasti ruuhkautunut

Länsi-Uudenmaan lupapalvelu on ruuhkautunut. Ruuhka keskittyy Espooseen ja perjantaipäiviin, kerrotaan poliisin tiedotteessa.

Espoon pääpoliisiasemalla vuoronumeroasiakkaita on päivittäin yhä paljon, ja jonotusajat vaihtelevat 1,5 tunnista 3 tuntiin. Erityisesti perjantait ovat olleet Espoon pääpoliisiasemalla koko päivän ajan ruuhkaisia.

Muilla alueen asemilla vuoronumeroasiakkaiden jonotusajat vaihtelevat kymmenen minuutin ja kahden tunnin välillä. Joinakin päivinä asiakas voi tiedotteen mukaan saada asiansa hoidettua hyvinkin nopeasti.

Poliisista kerrotaan, että Länsi-Uudenmaan alueelle on palkattu yhteensä kahdeksan uutta määräaikaista työntekijää, jotta tilanne helpottuisi. Lisähenkilöstön perehdytys on pystytty järjestämään onnistuneesti. Uudet henkilöt on saatu nopeasti töihin asiakaspalveluun.

Espoon pääpoliisiasema on Länsi-Uudenmaan ruuhkaisin toimipiste. Ruuhkaa on sekä vuoronumero-odottajien että ajanvarausten tehneiden jonoissa. Seuraavan vapaan ajan saa tiedotteen mukaan tällä hetkellä varattua noin kolmen kuukauden päähän.

Lohjan, Raaseporin ja aiemmin Kirkkonummen poliisiasemilla ajanvarausjonot ovat tiedotteen mukaan olleet hieman Espoota lyhyempiä. Ajanvarausaikoja matkustusasiakirjoille saa näillä asemilla noin kahden kuukauden päähän.

Heinäkuussa Kirkkonummen asema on suljettuna, mikä saattaa hieman lisätä asiakkaiden määrää muilla poliisiasemilla.

Pikapassin toimitusaika on tiedotteen mukaan tällä hetkellä viisi arkipäivää. Sen voi noutaa Matkahuollon toimipisteestä. Pikapassi maksaa edullisimmillaan 63 euroa, jos hakemus on tehty verkossa.

Express-passin toimitusaika on yksi vuorokausi. Sen voi noutaa pelkästään Matkahuollon Kampin terminaalista, Helsinki-Vantaan lentoaseman R-kioskilta tai Verkkokauppa.com-kioskista Jätkäsaaresta. Express-passi maksaa edullisimmillaan 83 euroa, kun hakemus on tehty verkossa.

Asiakas voi myös tilata väliaikaisen passin erityisestä syystä. Se valmistetaan paikallispoliisissa ja on voimassa vain matkan ajan. Väliaikaisen passin saa odottaessa. Sen hinta on 85 euroa.

Poliisi kehottamaan tiedotteessaan ennakoimaan passin hankintaa ja saapumaan ajoissa paikalle.

Jos on uusimassa passia, on käytävä hyvissä ajoin valokuvauksessa ja tehtävä sähköinen hakemus poliisin asiointipalvelussa. Jos passihakemus edellyttää tunnistuskäyntiä, asiointiaika on varattava ajoissa. Kun aika on varattu, on tultava ajoissa paikalle.