Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Espoo laajentaa neljänsiä koronarokotuksia – näin varaat ajan

Espoo laajentaa heinäkuussa neljänsiä koronarokotuksia kaikkiin 70 vuotta täyttäneisiin, tiedottaa Espoon kaupunki.

Päätös perustuu Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) uuteen suositukseen.

THL suosittaa kuntia tarjoamaan heinäkuusta alkaen neljättä koronarokoteannosta henkilöille, joilla on suurin lääketieteellinen riski vakavalle koronataudille.

Neljättä annosta tarjotaan ensin 70–79-vuotiaille, jotka eivät kuulu lääketieteellisiin riskiryhmiin, sitten 18–69-vuotiaille, jotka kuuluvat lääketieteellisiin riskiryhmiin, ja lopuksi 60–69-vuotiaille, jotka eivät kuulu lääketieteellisiin riskiryhmiin.

Neljännen annoksen voi ottaa, kun kolmannesta rokotteesta on kulunut kolme kuukautta.

Espoon kaupunki kertoo laajentavansa neljännet koronarokotukset ensimmäiseksi kaikkiin 70–79-vuotiaisiin. Tähän ensimmäiseen ryhmään kuuluvat voivat varata koronarokoteajan jo heinäkuussa.

Neljännet koronarokotteet laajennetaan elokuussa myös 18–69-vuotiaisiin, jotka kuuluvat lääketieteellisiin riskiryhmiin ja tämän jälkeen kaikkiin 60–69-vuotiaisiin.

Espoon kaupunki kertoo ilmoittavansa verkkosivuillaan, kun näihin ryhmiin kuuluvat voivat varata ajan koronarokotukseen.

Rokotusajan voi varata jättämällä takaisinsoittopyynnön numeroon 09 816 34800 (ma–pe klo 8–16). Maanantaista 18.7. alkaen rokotuksia annetaan toistaiseksi vain ajanvarauksella.

Uusimpien rokotusryhmien ei tällä hetkellä ole mahdollista varata rokotusaikaa Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin verkkopalvelusta koronarokotusaika.fi.

Lisää tietoa ja uusimmat päivitykset koronarokotuksista Espoossa löytyvät osoitteessa espoo.fi/koronarokotus.