Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Omistaako tuttusi aseen? – poliisi toivoo ilmoitusta tässä tapauksessa

Länsi-Uudenmaan poliisi muistuttaa tiedotteessaan, että terveydentilalla on suora vaikutus ampumaharrastukseen ja aselupaan. Aselupa ei ole ikuinen, ja siihen vaikuttavat myös muut elämäntilanteeseen liittyvät seikat.

Jos aseluvanhaltijan terveydentila heikkenee merkittävästi, hän saattaa olla sopimaton pitämään hallussa esimerkiksi aseita, aseen osia tai patruunoita. Poliisi toivookin, että yksityishenkilöt sekä terveydenhuollon ja sosiaaliviranomaisen edustajat tekisivät ilmoituksen poliisille henkilöistä, joilla on aselupa, mutta joiden terveys on pysyvästi ja merkittävästi heikentynyt esimerkiksi muistisairauden takia.

Poliisi voi perua aseluvan ilmoituksen perusteella, jos luvan peruuttamisen edellytykset täyttyvät. Länsi-Uudenmaan poliisilaitoksen alueella yksityishenkilö voi tehdä ilmoituksen sähköpostitse osoitteeseen lupavalvonta.lansi-uusimaa@poliisi.fi. Viestiin toivotaan sekä omat että sen henkilön yhteystiedot, jota ilmoitus koskee.

Oman aseluvan voi peruuttaa ajanvarauksella. Aseluvan peruuttaminen on perusteltua esimerkiksi silloin, kun on pysyvästi lopettanut harrastuksen, jonka perusteella lupa on myönnetty. Poliisi muistuttaa tiedotteessaan, että aseturvallisuus edellyttää, että tarpeettomiksi käyneistä aseista luovutaan, kun harrastus hiipuu.

Peruutus on maksutonta poliisipalvelua, kerrotaan tiedotteessa. Jos yksityishenkilö haluaa peruuttaa oman aselupansa, hänen on tehtävä ajanvaraus asetarkastuspäivälle Espoon pääpoliisiasemalle, Kiloon. Tällä hetkellä aseentarkastuspäivä on joka viikon tiistaina. Mukaan on otettava aseet, joista haluaa luopua sekä niihin liittyvät lupadokumentit.